AVK holder dampen oppe trods coronaudbruddet. Arkivfoto

AVK holder dampen oppe trods coronaudbruddet. Arkivfoto

Corona plager også AVK: Men produktionen opretholdes

Importen af støbegods fra Kina går planmæssigt

Af
Claus Sonne

Skovby Som rigtig mange andre danske virksomheder mærker AVK koncernen også det igangværende, verdensomspændende coronaudbrud. Det fortæller CFO Lars Kudsk.

"Det er umuligt ikke at være påvirket i vores dagligdag. Der er eksempelvis ingen, der rejser og møder holdes via video og telefon. Vores ansatte møder overvejende ind i både administration og produktion, men her er der selvfølgelig sat gang i en række procedurer, der skal forebygge smittespredning. Trods de udfordringer er vi lykkedes med at holde gang i produktionen på normal vis. Men vi er meget bevidste om, at der kan vente mørkere skyer på os forude," siger Lars Kudsk og uddyber:

"Vi ved ikke, om de ting, vi sælger nu, også bliver brugt her og nu af vores kunder, eller om de køber til lager for at være sikker på at have eksempelvis vores ventiler. Der kan derfor komme en negativ reaktion senere."

AVK har under hele krisen holdt gang i sin 'supply-chain', og der er generelt brugt meget energi på at sikre, at kæderne ikke bliver brudt.

"Vi får en stor del af vores støbegods fra Kina, og her har tingene kørt næsten normalt siden slutningen af februar. Og vi kan stadig sende varer til de fleste lande som normalt. Men det er klart, at vi er en type virksomhed, der er afhængig af, at der fortsat bliver bygget og vedligeholdt, både i Danmark og i resten af verden," lyder det fra Lars Kudsk.

Publiceret 24 March 2020 11:00