Kamstrups hovedkvarter ligger på Industrivej i Skanderborg. Sidste år åbnede virksomheden regionale kontorer i både Malaysia og Irland. Pressefoto

Kamstrups hovedkvarter ligger på Industrivej i Skanderborg. Sidste år åbnede virksomheden regionale kontorer i både Malaysia og Irland. Pressefoto

Skanderborg-virksomhed investerer i nye markeder

Kamstrups årsregnskab for 2019 ser lige så positivt ud som året før. Det giver plads til at investerer i udvikling og nye markeder

Stilling Teknologivirksomheden Kamstrup med hovedsæde i Skanderborg afsluttede 2019 med en omsætning på 2,4 milliarder kroner, hvilket ligger på samme niveau som året tidligere.

Resultatet før skat blev 207 millioner kroner. Ifølge virksomheden selv et forventet niveau, da de har valgt at fortsætte den massive investering i udvikling af produkter og markeder.

Store projekter afsluttet

I løbet af 2019 har Kamstrup afsluttet flere store projekter. Et af de afsluttede projekter er Nordeuropas største udrulning af en intelligent måleløsning, hvor Kamstrup sammen med Radius har installeret en million fjernaflæste elmålere i Københavnsområdet og dele af Sjælland.

"Projektet har en samlet værdi på 1,8 milliarder kroner, hvoraf hovedparten har haft en ekstraordinær betydning for vores omsætning gennem de seneste tre år. Det vil helt naturligt afspejles i regnskabet", fortæller Kamstrups CEO Kim Lehmann i en pressemeddelelse.

Virksomheden oplever fortsat stor efterspørgsel på digitale måleløsninger til energi- og vandforsyninger. De oplever en vækst på over 11 procent på ordreindgangen fra 2018 til 2019. Væksten er på tværs af alle forretningsområder og kommer primært fra markeder som Tyskland, Holland, Sydafrika, Sverige og USA.

Kamstrup har den ambition at være i front på den teknologiske udvikling og investerer derfor mere end 13,5 procent af virksomhedens omsætning i udvikling af nye løsninger.

"Vi investerer massivt i fremtiden, og over de næste par år vil vi investere yderligere i innovation og booste vores organisation, så vi er gearet til vækst," udtaler Kim Lehmann.

Virksomheden udvidede med knap 100 nye stillinger i 2019.

International ekspansion

I dag udgør den internationale eksport uden for Norden godt 30 procent af Kamstrups totale omsætning. Målet er, at det skal vokse til 75 procent, uden at forretningen i Norden falder.

Publiceret 23 March 2020 19:00