"Vi har valgt at donere penge til den roterende vippe, fordi den kan bruges på rigtig mange måder af både børn og de unge," forklarer filialdirektør Lærke Fihl-Lorenzen fra Nordea. Foto: Elverdal

Penge til aktivitetslegeplads ved Bytoften

Med ny donation fra Nordea-fonden er lege- og aktivitetsprojekt i Galten et skridt tættere på at kunne realiseres

Af
Grethe Bo Madsen

galten Selvom pengene ikke ruller ind i helt det forventede tempo, så er planen stadig, at Galtens nye aktivitetspark ved Bytoften skal være klar i løbet af 2020.

Tidligere har projektet modtaget godt 60.000 kr. fra en puljen Byernes Vækst samt 173.000 kr. fra kommunens Fællesskabspulje, og nu vil Nordea-fonden også lege med. Fonden har netop givet tilsagn om at betale for et af legeredskaberne, en roterende vippe til en værdi af 30.500 kr. En støtte, der ifølge Karen Lindemann, Projektforum Galten Skovbys koordinator på legepladsprojektet, er med til at give projektet et godt skub fremad.

Aktivitetslegepladsen skal binde området sammen. Til venstre ligger skaterbanen og til højre legepladsen til de helt små. Foto: Michael Wulff

Aktivitetslegepladsen skal binde området sammen. Til venstre ligger skaterbanen og til højre legepladsen til de helt små. Foto: Michael Wulff

Fremmer bevægelse

"Vi er meget taknemlige for donationen fra Nordea-fonden. Den roterende vippe er et legeredskab, der er meget anvendeligt og sjovt for både store og små," fortæller hun.

Aktivitetslegepladsen er tegnet af legepladsfirmaet Elverdal, og ideen er at lave en legeplads, med mange aktivitetsmuligheder, der har det til fælles, at de fremmer lysten til at bevæge sig. Ifølge Karen Lindemann skal den nye legeplads ses som et supplement til Skaterparken og legepladsen for de yngste børn.

Oprindeligt var håbet, at aktivitetslegepladsen kunne være klar til Byfesten i Kristi Himmelfartsferien 21. maj, men den tidsplan holder ikke.

"Det har vist sig, at det ikke er helt så let at skaffe donationer til legepladser, som vi havde regnet med. Vi mangler at få den sidste del af finansieringen på plads, men vi vil gøre alt for at den nye aktivitetslegeplads kan blive etableret. Så vi har nye ansøgninger ude," fortæller Karen Lindemann.

Publiceret 23 March 2020 10:00