En anmeldelse drejede sig fx om borgere, der var samlet indendørs i en privat bolig, som imidlertid ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet, fortæller Søren Munk Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Her er det Adelgade i Skanderborg. Foto: Grethe Bo Madsen.

En anmeldelse drejede sig fx om borgere, der var samlet indendørs i en privat bolig, som imidlertid ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet, fortæller Søren Munk Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Her er det Adelgade i Skanderborg. Foto: Grethe Bo Madsen.

Politiet: Reglerne følges

Politiet har kigget nøje efter, men borgerne har forstået budskabet om af holde afstand, lyder det efter weekenden.

SKANDERBORG Folk plejer at stimle sammen udendørs, når årets første solskinsweekend rammer efter en mørk vinter, og det var da også, hvad man kunne frygte ville ske i denne weekend. For efter regeringens nye tiltag, der betyder, at der ikke må være samlet mere end ti personer på et sted, er det ikke længere bare uhensigtsmæssigt på grund af corona-smittefare, men også ulovligt, skriver Sydøstjyllands Politi i denne pressemeddelelse mandag middag.

Det er positivt at opleve, at borgerne i vores område tager så stort et ansvar i den alvorlige situation, som Danmark står i lige nu. Vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen

Sydøstjyllands Politi kunne i sidste uge konstatere, efter de nye tiltag om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv. var trådt i kraft onsdag kl. 10.00, at politikredsens borgere allerede dagen efter støttede op om de nye initiativer og fulgte retningslinjerne. Denne positive tendens oplever Sydøstjyllands Politi også fortsatte ind i den netop forløbne weekend, der ellers i den grad indbød til samvær med venner og familie i det fri og ophold på restauranter og barer med udeservering.

Adelgade i retning af Mindet i Skanderborg. Foto: Grethe Bo Madsen

Adelgade i retning af Mindet i Skanderborg. Foto: Grethe Bo Madsen

Positiv oplevelse

"Vi har på grund af vejret været særligt opmærksomme i denne weekend på forsamlingsforbuddet, og af den grund har vi også været ekstra synlige i gaderne hen over weekenden," fortæller vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen, der er leder af Operationscentret i Sydøstjyllands Politi:

"Og det er positivt at opleve, at borgerne i vores område tager så stort et ansvar i den alvorlige situation, som Danmark står i lige nu. Også virksomhedsejerne skal have ros for at have lukket ned, som de skal, og de butikker, der stadig kan holde åbne, er gode til at følge corona-retningslinjerne."

Når vores patruljer kom frem til anmeldelsesstedet, så har vi ikke kunnet konstatere, at der foregik noget ulovligt.

Sydøstjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser i løbet af weekenden, som vedrører COVID-19. I langt de fleste tilfælde har det vist sig, at der ikke var tale om overtrædelser, og derfor har der heller ikke været grundlag for bøder eller påbud. Anmeldelser har fx drejet sig om ophold på friluftsarealer som fodboldbaner og legepladser, at flere personer var samlet i privat bolig eller fx at en spillehal i en butik ikke var lukket ned.

"Når vores patruljer kom frem til anmeldelsesstedet, så har vi ikke kunnet konstatere, at der foregik noget ulovligt, eller også har der i nogle få tilfælde været tale om misforståelser, hvor enkelte virksomhedsejere ikke havde forstået de nye retningslinjer."

Det gør de nu.

wuf

Publiceret 23 March 2020 13:47