"Projektet 'Et Sundt Ry' skal gøre Ry Hallernes faciliteter til aktive medspillere på sundhedsområdet," siger centerleder Jens Szabo. Pressefoto

Nyt sundhedsprojekt vil skabe livskvalitet for alle borgere i Ry

De 20 pct. mindst aktive borgere skal med i fællesskabet

12. marts skulle der i Ry Hallerne have været et borgermøde, hvor der skulle indsamles ideer til at sikre mere trivsel hos de 20 procent af borgerne, som er mindst aktive eller slet ikke aktive. Mødet blev dog, som så mange andre, corona-aflyst. Men ideen holder stadig.

"Vi vil skabe god livskvalitet for alle borgere i byen."

Det siger lederen af Ry Hallerne, Jens Szabo, i en pressemeddelelse om projektet.

Derfor iværksætter hallerne et målrettet projekt for de omkring 20 procent af borgerne, der er mindst aktive eller slet ikke er aktive.

"Der bliver stort fokus på sundhed og trivsel de kommende år, og her er det vigtigt for os i Ry Hallerne at få alle borgere i byen med i fællesskaber, der giver livskvalitet," siger Jens Szabo.

Uddannet

Sammen med sin medarbejder Jens-Erik Mollerup og sundhedsfremmekonsulent Dorte With har Jens Szabo gennemgået en uddannelse som sundhedsmotivator, hvor de har lært, hvordan man kan motivere flere til at blive aktive. De skal dog kun være igangsættere.

"Vi skal vel have uddannet omkring 50 lokale ildsjæle til at tiltrække folk til det nye projekt," siger Jens Szabo, som ser mange muligheder for at få fat i folk.

"Det kan ske gennem foreninger, kommunale kontakter, læger eller sundhedshuse, men vi er også parat til at gå ud og banke på døren hos folk og eksempelvis invitere på en gåtur og en kop kaffe," siger hallernes leder.

Et sundt Ry

Projektet bliver kaldt 'Et sundt Ry', og det vil blive udformet af Dorte With, som har lagt en treårig plan. Ideen til projektet har Ry Hallerne fået fra Vejen Idrætscenter, som har haft stor succes med at få fat i borgere, som aldrig tidligere har været aktive.

"Vi tror, at projektets fokus på alle former for fællesskaber vil kunne bidrage til mere sundhed/trivsel, mindre ensomhed og styrket livskvalitet. Det handler grundlæggende om at finde ud af, hvad der motiverer den enkelte og de enkelte grupper for at være med i fællesskaberne," fastslår Dorte With.

gs

Publiceret 21 March 2020 10:00