Morten Kohsel, formand for ErhvervSkanderborg, konkluderer, at det på de store linjer går godt for erhvervslivet i Skanderborg Kommune. Privatfoto

Morten Kohsel, formand for ErhvervSkanderborg, konkluderer, at det på de store linjer går godt for erhvervslivet i Skanderborg Kommune. Privatfoto

ErhvervSkanderborg:

OK med en 11. plads

Det går faktisk godt for erhvervslivet i Skanderborg Kommune, lyder meldingen fra formand for ErhvervSkanderborg Morten Kohsel

Af
Anette Bonde

For nogle år siden lå Skanderborg Kommune på en tredjeplads i Dansk Industri's Erhvervsklimaundersøgelse i de danske kommuner. I år røg Skanderborg ned på en 11. plads. Der er tale om et gennemsnit af forskellige parametre, som kommunerne bedømmes på, og alt i alt er formand for ErhvervSkanderborg Morten Kohsel godt tilfreds.

"Det er da naturligvis super-ærgerligt, at det er gået den vej. Men når det er sagt, så skal man også vide, at der er hård kamp om de øverste pladser, og at det kun er et mulehårs bredde, der adskiller kommunerne i det øverste felt. Når man går i detaljer med undersøgelsen, kan man glæde sig over flere ting," siger han.

Det er blandt andet, at kommunen ligger på en 9. plads, når man kigger på den overordnede vurdering af erhvervsvenlighed og som nummer 2, når man ser på kommunens image.

"Så på de store linjer går det faktisk meget godt."

De senere år er der sket en forholdsvis stor vækst i antallet af arbejdspladser i Skanderborg Kommune. Alene i 2017 startede for eksempel hele 197 iværksættere. Det er en stigning, der vil fortsætte, mener Morten Kohsel, og den understøttes af dels kommunens placering i forhold til Aarhus og af en god infrastruktur.

"Det betyder meget at ligge i Aarhus Syd, og så har vi jo motorveje på kryds og tværs. Det er attraktivt for både iværksættere og for mellemstore virksomheder."

Udvalg har fokus

Til gengæld er der plads til forbedringer i den kommunale sagsbehandling med blandt andet sygedagpenge, miljø- og byggesager. Også brug af private leverandører kan optimeres, samt information og dialog med kommunen. ErhvervSkanderborg har nedsat et bestyrelsesudvalg til at fremme Skanderborg Kommunes placering i DI’s undersøgelse. Dette udvalg har i år valgt at arbejde med ovenstående punkter.

"Vi har holdt møder med borgmester, kommunaldirektør og stabscheferne for områderne, og de har allerede fokus på forbedringstiltag, så vi har en forhåbning om, at det går den rigtige vej."

Ifølge Morten Kohsel er en af problemstillingerne, at miljø- og teknik-forvaltningen grundet det høje aktivitetsniveau inden for byggeri har haft svært ved at allokere nok ressourcer.

Publiceret 20 March 2020 16:00