Musikeren Shaka Loveless

Musikeren Shaka Loveless

Musikere kæmper for 'deres' lokale skole

Stine Bramsen og Shaka Loveless opfordrer til, at Knudsøskolen og Bjedstrup Skole bevares

Af
Claus Sonne

"Det varmer vores Knudsøskole-hjerter helt enormt, når vi modtager sådan en hilsen fra tidligere elev på Knudsøskolen, nemlig Stine Bramsen fra Alphabeat."

Sådan lyder det fra gruppen, der kæmper for at bevare netop Knudsøskolen, der er trueet af ændringer i forhold til den nye skolestruktur, som Skanderborg Kommune arbejder på at skrue sammen.

Stine Bramsen skriver følgende:

"Mine 8 år på Knudsøskolen havde en kæmpe betydning for min barndom og for det menneske, jeg voksede op til at blive. Der var så meget plads til at udfolde sine kreative sider og føle sig dygtig til mere end dansk og matematik. Jeg havde aldrig haft selvtilliden til at forfølge min drøm om at blive professionel sangerinde (og sangskriver) uden den støtte, jeg mødte på min lille folkeskole."

Jeg mener det vil være et kæmpe tab for egnen at miste de små, kreative og naturskønne folkeskoler

"Jeg har kun gode minder om lærere, der SÅ sine elever og tog sig kærligt og ansvarligt af os. Jeg mener det vil være et kæmpe tab for egnen at miste de små, kreative og naturskønne folkeskoler, hvor børnene kan føle sig trygge ved at kende alle børn og voksne og virkelig blive set. Og det er klart, at Knudsøskolen har en helt særlig plads i mit hjerte. Der sang jeg mine første soloer, fandt mit første band og skrev mine første stile og mærkede et sundt selvværd gro hånd i hånd med en fin bevidsthed om fælleskabets styrke og glæden ved at dygtiggøre sig og lære nyt."

"Personligt har jeg netop truffet valget om at flytte fra Storkøbenhavn til en mindre by, så min søn kan starte på en lille folkeskole, der minder mig om Knudsøskolen. 22 børn i klassen og skoven i baghaven. Det føles SÅ rigtigt i maven. Bevar de små skoler!"

Shaka: Tænk jer om

Stine Bramsens musikerkollega Shaka Loveless har også leveret et indspark til skoledebatten. Han bor i dag i København, men er vokset op i Alken og gik på Bjedstrup Skole, der er lukningstruet.

Bjedstrup Skole er et pulserende hjerte for hele lokalsamfundet

"Bjedstrup Skole er et pulserende hjerte for hele lokalsamfundet. Nu skal jeg ikke sidde her i København og spille smart, men jeg synes, I skal tænke jeg rigtig godt om, før I lukker en skole som Bjedstrup Skole," lyder opfordringen fra Shaka Loveless, der kaster masser af rosende ord efter barndommens skole.

"Os børn, der gik på Bjedstrup Skole, var ikke en homogenb masse. Der var landmandsbørn og blomsterbørns børnebørn, men på skolen mødte vi hinanden. Det var nemlig en lille skole med plads til den enkelte," lyder det fra Loveless.

Publiceret 19 March 2020 11:40