Bandagist Brian Lousdal fra Skovby er blandt de kommunale kunder, der har fået fremrykket betalingen af regninger sendt til kommune. Det gør en forskel, siger han. Arkivfoto

Bandagist Brian Lousdal fra Skovby er blandt de kommunale kunder, der har fået fremrykket betalingen af regninger sendt til kommune. Det gør en forskel, siger han. Arkivfoto

Bandagist: Hjælpende hånd fra kommunen gør en stor forskel

Brian Lousdal roser Skanderborg Kommune for at fremrykke betaling af regninger

Af
Claus Sonne

Brian Lousdal, der driver Bandagist Kompagniet fra sit hjem i Skovby, er fuld af ros over for Skanderborg Kommune, efter at denne har besluttet sig for at fremrykke betalingen af regninger, der allerede er bogført.

"Det gør absolut en forskel for mig," siger bandagisten, der blandt andet fremstiller og vedligeholder forskellige former for proteser.

"En kommune har typisk løbende måned plus 30 dage til at betale en regning fra mig, så det kan nærme sig to måneder, før jeg får pengene. Og det er noget, der kan mærkes i en tid som denne, hvor der sker et pænt fald i antallet af henvisninger, og hvor de ansatte i kommunen af rigtig gode grunde også er udfordret med at nå ting til tiden," forklarer Brian Lousdal, der ud over at have færre opgaver for eksempelvis Skanderborg Kommune også kan mærke, at sportsverdenen også er lukket ned.

"Der kommer ingen for at få lavet ansigtsmasker eller andet lige nu," konstaterer han.

Brian Lousdal følger som de fleste andre rådene om at minimere kontakten med omverdenen. Derfor kører han ikke ud på eksempelvis et plejecenter, med mindre der er tungtvejende grunde.

"Er der bare tale om en slidt del, der skal skiftes, så må det i øjeblikket vente, med mindre der kan klares i døråbningen. Men er der tale om en nødsituation, for eksempel hvis en patient på en sygehus skal have et specialfremstillet korset, så rykker jeg naturligvis ud," lyder det fra Brian Lousdal, der sammen med sin kone også skal have styr på tre børn, der skal undervise og passes hjemme.

"Det sætter jo også nogle begrænsninger for, hvor meget jeg kan arbejde," konstaterer han.

Publiceret 19 March 2020 18:30