Direktør i Lean-On, Søren Ankerstjerne, har stadig en kontrak med Forsvaret som reserveofficer. Den erfaring gør, at han har stor forståelse for veteranernes situation. Foto: Per Bille

Direktør i Lean-On, Søren Ankerstjerne, har stadig en kontrak med Forsvaret som reserveofficer. Den erfaring gør, at han har stor forståelse for veteranernes situation. Foto: Per Bille

Lean-on hjælper krigsveteraner i job

Fra lynhurtige netværksløsninger til værdifulde netværk for veteraner. Lean-On stikker labben ud for at hjælpe dem, der har lagt krigszonen bag sig

Af
Grethe Bo Madsen

I Danmark bor knap 32.000 veteraner, der har lagt livet i uniform bag sig, men stadig er i den erhvervsaktive alder. For en del af dem er det en hurdle at få fodfæste på et arbejdsmarked, de måske aldrig rigtig har stiftet bekendtskab med.

Cabi (Center for Aktiv Beskæftigelses Indsats) søsatte i efteråret projektet 'Veteraner i job', og et af de østjyske firmaer, der inviterer veteraner ind til kaffe og en snak for at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet, er it-virksomheden Lean-On i Stilling.

Her har direktør Søren Ankerstjerne selv en fortid i grønt og været udsendt for Forsvaret.

"Jeg har stadig en kontrakt med Forsvaret, og kan nok lettere end andre sætte mig ind i veteranernes situation. Har du været udsendt og lever i det miljø i mange år, og du så oplever noget - en vejsidebombe - der ender med at give dig PTSD, og du ikke længere er i stand til at gøre tjeneste, så er du pludselig væk fra det miljø, du hidtil har fungeret i. Hvordan kommer du så ind på arbejdsmarkedet? Det kan være vanskeligt," konstaterer han.

Hjælp til nye netværk

"De her gutter råber ikke op selv, det er nogle hårde drenge, og de vil ikke nurses. Der hvor jeg kan række dem en hånd, er i forhold til at hjælpe dem med at etablere nye netværk. Deres netværk er grønt. De har måske ikke været ude i det civile liv og har et relativt begrænset netværk på arbejdsmarkedet. Der kan jeg måske hjælpe. Det er jo fedt, hvis der er nogle dygtige folk, jeg kan hjælpe videre, men jeg vil også gerne bare høre deres historie, give råd og vise dem en dør ind til arbejdsmarkedet," forklarer Søren Ankerstjerne.

En skarp CSR-profil og kryds ud for en lang række verdensmål er dog ikke lige Lean-On's boldgade. Her er socialt ansvar noget, der først og fremmest foregår i øjenhøjde og især i forhold til at være en rummelig arbejdsplads.

"Vi er jo ikke en virksomhed, der kan profilere sig på socialt ansvar. Der er vi meget bevidste om vores størrelse. Vi kan række hånden ud, og bidrage med det, vi nu evner," understreger Søren Ankerstjerne. "I forhold til vores arbejdsmiljø, der lægger vi stor vægt på, at være en meget rummelig arbejdsplads. Den type folk, vi tiltrækker, det er super specialisterne. Det er ikke nødvendigvis altid de mest udadvendte. Det er nogle bestemte typer. Dem der har brugt tyve år på at blive dygtige indenfor et bestemt felt, og stadig synes, det er spændende."

Det hele sker i skyen

Den type medarbejder har banet vejen for Lean-On's succes indenfor high-end cloudløsninger til nogle af industriens allertungeste drenge, blandt andre virksomheder som Babcock & Wilcox, der er blandt de førende indenfor avanceret energi- og miljøteknologi, og Burmeister & Wain, som er førende indenfor diesel kraftværker.

De her gutter råber ikke op selv, det er nogle hårde drenge, og de vil ikke nurses

"Vi leverer cloudservices indenfor det, der hedder virtualisering af CAD og komplekse miljøer. Virksomhederne lægger typisk hele deres digitale infrastruktur over til os. Vi sørger for, de har lynhurtig adgang til deres applikationer og data uanset hvilken device, de logger på fra - 24/7, 365 dage om året. Vi har sågar brugere, der logger på og arbejder i tung CAD 12.000 kilometer væk i Brasilien," fortæller Søren Ankerstjerne.

Det kan være en stor strategisk beslutning for en virksomhed at helt- eller delvis outsource så vigtigt del af deres produktion og IP.

Men flere og flere vælger ifølge Søren Ankerstjerne at lægge hele deres kerneforretning i hænderne på Lean-On, for gevinsten er også derefter.

"En high performance cloudløsning til eksempelvis de ”tunge” brugere, forkorter gennemløbstiden på et projekt og øger produktiviteten ved den enkelte CAD bruger. Men samtidig øger man også niveauet for at overholde strikse sikkerheds- og GDPR-krav, og ruster selskabet til at imødekomme kritiske udfordringer som eksempelvis, hvis medarbejdere var fået Corona virus og et projekt skal færdiggøres til tiden for at undgå dagbøder."

Publiceret 16 March 2020 17:00