Anna Margrethe Kristensen, Herskind, kan 13. marts fejre sin 70 års fødselsdag. Foto: Skribentbureauet/Jakob Houg Jakobsen

Anna Margrethe Kristensen, Herskind, kan 13. marts fejre sin 70 års fødselsdag. Foto: Skribentbureauet/Jakob Houg Jakobsen

En utrættelig ildsjæl fylder 70 år

Anna Margrethe Kristensen fylder fredag 13. marts 70 år

Fredag 13. marts fylder en af Herskinds helt store personligheder rundt. De fleste i Herskind og omegn kender Anna Margrethe Kristensen, ikke mindst på grund af hendes utrættelige virke i det lokale foreningsliv.

Anna Margrethe blev født i Als ved Øster Hurup og voksede senere op på en stor gård i Gudumholm, syd for Aalborg. Som den ældste i en flok på otte børn - og som eneste pige - var hun barnepige, og måske var det dér, hendes opmærksomhed over for sine medmennesker blev grundlagt.

Siden 1970 har Anna Margrethe boet i Herskind med Kaj, med hvem hun også senere i år kan fejre guldbryllup. Datter, svigersøn og børnebørn - tre store drenge - bor på nabovænget, og det sker ikke sjældent, at mormors hjemmebag skal smages på vejen hjem fra skole.

Anna Margrethe og Kaj ynder at rejse udenlands, og det har indtil videre bragt dem rundt til 29 lande. Under hjemlige himmelstrøg har Anna Margrethe og Kaj desuden et sommerhus ved Limfjorden, hvor de også nyder af slappe af, når tiden er til det. For selv om Anna Margrethe er pensionist, er der ikke mange tomme pladser i kalenderen. Utallige møder og arrangementer følger nemlig med, når man er involveret i så mange foreninger som hende. Formandsposten i Herskind Forsamlingshus har hun beklædt i mere end 30 år, ligesom hun var med til at genstarte Landsbyrådet for Herskind, Skivholme og Herskind Hede, hvor hun nu også er formand.

Spejderne i Herskind, Herskind Brugsforening, Landsbysamvirket og Osteoporoseforeningen er blot et lille udpluk af andre foreninger, som i tidens løb har haft - eller stadig har - glæde af Anna Margrethes frivillige arbejdskraft. Som et af hendes senere tiltag har hun også startet en seniorklub, hvis medlemmer mødes hver anden onsdag i Herskind Forsamlingshus.

Anna Margrethe kan være svær at hjælpe, for hvis ikke man er tidligt ude, har hun allerede udført opgaverne. Det er hende, man ringer til, hvis man vil have noget til at ske, for hos Anna Margrethe er der ikke langt fra tanke til handling. En god og opmærksom vært er hun, uanset om man træffer hende i forsamlingshus eller privat. Det er der sikkert flere, der nyder godt af på fredag.

Publiceret 13 March 2020 08:00