Koncernchef for Børn og Unge, Søren Aalund, opfordede alle til at følge de retningslinjer, der kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Pressefoto

Koncernchef for Børn og Unge, Søren Aalund, opfordede alle til at følge de retningslinjer, der kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Pressefoto

Nu lukkes skolerne:

Stilling Skole fra i morgen, resten af folkeskolerne fra på mandag

Statsminister Mette Frederiksen lukker Danmark ned i to uger. Skoler, daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner lukker fra mandag

Af
Grethe Bo Madsen

Stilling Skole er fra torsdag morgen lukket for elever og medarbejdere efter, at en medarbejder er konstateret smittet med coronavirus. Beslutningen er truffet af Skanderborg Kommune

Sundhedsmyndighederne har konstateret, at en medarbejder på Stilling Skole er smittet med coronavirus.

Den ”normale” procedure i disse tilfælde, er at Styrelsen for Patientsikkerhed herefter foretager en kortlægning af den smittedes berøringsflader med henblik på at foretage en risikovurdering og træffe beslutning om eventuelle karantæner og yderligere tiltag.

Ledelsen på Stilling Skole og i Skanderborg Kommune har onsdag eftermiddag og aften været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den foreløbige kortlægning af den smittedes berøringsflader viser, at er behov for en betydelig opsøgende kortlægning og dialog.

Styrelsen har meddelt skolen og kommunen, at denne risikovurdering ikke vil kunne færdiggøres før tidligst i morgen.

På den baggrund har Skanderborg Kommune fundet det nødvendigt midlertidigt at lukke ned for Stilling Skole, SFO, KLUB og tandpleje.

Dette sker ud fra et forsigtighedsprincip og ud fra et hensyn om at minimere risikoen for yderligere smitte.

Den midlertidige lukning vil i første omgang være gældende frem til at Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført sin risikovurdering og meddelt skolen og kommunen, hvilke eventuelle tiltag styrelsen ønsker iværksat.

Bakker op om nationale indsats

"Det er på alle måder en ærgerlig beslutning, som vi ved kommer til at påvirke jer alle, og jeg kan kun beklage de gener, som lukningen kommer til at betyde for jer. Men vi lægger vægt på at bakke op om den nationale indsats for at inddæmme og forsinke corona-smitten," siger koncernchef for Børn og Unge, Søren Aalund i en pressemeddelelse fra kommunen.

"Jeg vil bede jer alle om at følge de retningslinjer, der kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed og desuden om at følge med på de sædvanlige kommunikationskanaler, hvor de kan holde sig opdateret om situationen. Vi skriver så snart vi har nyt at fortælle jer om lukningens varighed," siger Søren Aalund.

Realskolen også lukket fra torsdag morgen

Tidligere her til aften blev forældrenen til eleverne på Skanderborg Realskole orienteret om, at flere forældre er smittet med covid-19, og at mindst en af dem, har været på skolen.

Realskolen er derfor lukket fra torsdag morgen og indtil videre.

Alle skoler og daginstitutioner lukker fra mandag

Danmark lukker ned i 2 uger. Statsminister Mette Frederiksen (S) redegjorde på et pressemøde kl. 20.30 her til aften for de nyeste tiltag for at bremse smitten med covid-19.

Alle offentlige folkeskoler og daginstitutioner lukker fra på mandag og 14 dage frem, men de forældre, der kan, opfordres til at holde deres børn hjemme allerede fra i morgen.

Også alle offentlige uddannelsesinstitutioner lukker for at mindske spredning af coronavirus. Eleverne og de studerende sendes hjem fra fredag og foreløbig to uger frem - men opfordres til allerede nu at holde sig hjemme.

Alle offentlige ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem fredag. Ansatte i ældresektor, sundhedssektor og politi bliver på jobbet.

Publiceret 11 March 2020 21:48