Debat: Cykelsti til Vestermølle

Der mangler en cykelsti fra Vestermøllestien til Vestermølle, lyder det

Af Jytte QvistEgernvej 16Skanderborg

I Uge-Bladet den 18. februar var der en cykelsti-ønskeliste over Skanderborg Kommune.

Der manglede dog én cykelsti på listen – nemlig en fortsættelse af Vestermøllestien fra Holtshøjen til Vestermølle.

På Vestermølle er der mange aktiviteter for både børn og voksne, såvel om dagen som om aftenen. Desuden er der en dejlig restaurant, som man gerne vil kunne besøge uden at skulle starte bilen.

Mange af os i Højvangen, der benytter disse aktiviteter, vil gerne have mulighed for kunne gå eller cykle til Vestermølle. Der er dog et stort MEN, der er hverken gang- eller cykelsti.

Vi kan cykle ad Frueringvej, der er smal og derfor farlig, desuden meget stejl og mørk ved udkørsel til Oddervej. Jeg er sikker på, at ingen vil lade deres børn cykle der.

Vi har jo ellers et fantastisk stisystem her i Højvangen og i det nye område mod Stilling. Men skal det være perfekt, vil det være et stort ønske, at der også bliver anlagt en cykel- og gangsti ned til Oddervej mod Vestermølle.

Fra Holtshøjen er der en gammel skovvej, som nu er et smalt spor og yderst mudret, når det har været regnvejr. Der kan man ikke cykle, men til nød gå.

Denne gamle skovvej kunne ændres til en sti noget lignende den sti, der fører fra Kildegården via Skolestien til Oddervej. På en sådan sti ville alle kunne gå, cykle, køre med barnevogn og kørestol, og dermed ville alle kunne komme nemt og sikkert til Vestermølle.

Det behøver ikke være en super-cykelsti til flere millioner.

Publiceret 11 March 2020 06:00