Carina Fuglsbjerg Overgaard, flankeret af Henriette Sønderskov og Jens Ole Danielsen fra Sydøstjyllands Politi, da Carina blev hædret for at have bjærget en løs hest på E45.

Carina Fuglsbjerg Overgaard, flankeret af Henriette Sønderskov og Jens Ole Danielsen fra Sydøstjyllands Politi, da Carina blev hædret for at have bjærget en løs hest på E45.

Carina reddede hest, der blev "tabt" på motorvejen

Carina Fuglsbjerg Overgaard reagerede lynhurtigt, du hun på motorvejen ud for Skanderborg møder en hest. Nu har hun fået en dusør for sin heltemodige indsats

Af
Claus Sonne

Resolut, modigt og velovervejet.

Det var nogle af de ord, der af Sydøstjyllands Politi er hæftet på den heltedåd, som 32-årig Carina Fuglsbjerg Overgaard fra Hedensted leverede, da hun sørgede for at trække en hest, tabt ud af en hestetrailer, væk fra E45.

Carinablev i sidste uge af Sydøstjyllands Politi belønnet med en 'dusør' på 1500 kr. for sin heltedåd. Hæderen blev overrakt på politistationen på Fælleden.

Jeg tænker, at jeg nok er den, der ved mest om heste lige her og nu

Og ja. Hesten blev rent faktisk tabt ud af traileren, mens denne bevægede med en hastighed på 80-90 km/t.

Episoden fandt sted 24. november 2019. Carina kommer kørende på E45 på vej mod Skanderborg ved 14-tiden i tæt trafik. Pludselig ser hun en hest stå på motorvejen.

"Det var helt surrealistisk," fortæller hun.

Carina er hesteejer og har redet hele sit liv. Hun kaster bilen ind i nødsporet, parkerer, griber en håndfuld af de hestebolcher, hun altid har i bilen, og løber hen mod hesten.

"Jeg tænker, at jeg nok er den, der ved mest om heste lige her og nu," siger hun.

Beroligende bolcher

Carina giver den forslåede og cirka 600 kilo tunge hest nogle bolcher, beroliger den og begynder at trække den i nødsporet hen mod afkørslen Syd. Det sker, mens trafikken drøner forbi.

"Heldigvis kommer der en ambulance, der kører ind i indersporet lige bag mig og på den måde får dækket mig ind," fortæller Carina.

På det tidspunkt er politibetjent Henriette Sønderskov nået frem.

"Det var et meget, meget mærkeligt syn," konstaterer hun.

Carina har efterhånden fået hesten trukket hen på rampen. Her går hesten i panik og vælter, så Carina falder ind under den og får en hov i hovedet. Hun kommer dog hurtigt op og får hesten trukket videre til Vroldvej.

Her møder hun hestens ejer, der har fundet ud af, at denne er væk og har kontaktet politiet, der dirigerer dem til Vroldvej. Her opstår en 'situation', fordi politiet insisterer på, at hesten skal tilses af en dyrlæge. Det mener hestens ejere ikke er nødvendigt. Men politiet insisterer. Det viser sig heldigvis, at hesten mirakuløst kun har skrammer.

Og nærmest samtidig kommer Carinas bil kørende. Bag rattet sidder en mand, der har set Carina gå i aktion og tænker, at det er synd for Carina, at hun skal gå tilbage efter sin bil. Manden og hans medpassagerer har også samlet en saddel og andet grej, der faldt ud af traileren, op.

"Kæmpe ros til dem også," lyder det fra politiet.

Kunne være gået helt galt

I forbindelse med overrækkelsen af hæderen til Carina konstaterede de fremmødte betjente, at de aldrig nogen sinde har hørt om en lignende situation.

"Havde hesten ramt en bil, var det med sikkerhed gået alvorligt galt. Vi snakker trods alt om 600 kilo hest. Det er altid farligt at gå på en motorvej, og at gå der med en hest er helt vildt. Det var simpelthen fantastisk, det som Carina gjorde," lød det.

Publiceret 11 March 2020 19:30