Borgmester Frands Fischer besigtigede oversvømmelserne ved Alken. Foto: Øxenholt Foto

Borgmester Frands Fischer besigtigede oversvømmelserne ved Alken. Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Brandvæsen har 'flyttet' masser af vand i Alken og omegn

Vandstanden i Mossø faldt så meget, at oversvømmelserne i Alken Enge kunne afhjælpes

Af
Claus Sonne

"De har gjort det rigtig godt, folkene der har pumpet vand væk. Det har hos mig hjulpet så meget, at jeg nu kan rydde op."

Sådan lød meldingen mandag morgen fra Peter Gregersen, en af de beboere, der var lykkelige for at få pumpet vand væk, da han gjorde status over weekendens pumperier.

Han skal nu til at tage hul på det juridisk 'spil'.

"Forsikringen har sagt nej til at dække skaderne, fordi vandet ikke er trængt ind i mit hus under et skybrud. Derfor har jeg kontakt Stormrådet, der sender en taksator for at kigge på skaderne," fortæller han.

Krisemøde satte gang i pumperne

Østjyllands Brandvæsen blev fra flere sider kritiseret for ikke hurtigt at pumpe vand væk fra oversvømmede huse og grunde i Alken og omegn, men i fredags udløste et krisemøde en beslutning om at gå i gang.

"Vandstanden var faldet så meget, og vi havde forstærket de lavtliggende punkter i terrænet med sandsække, så vi kunne pumpe vandet tilbage i Mossø, uden at vandet strømmede ind på sommerhusgrundene bagfra via Illerup Å. Vi var nødt til at afvente faldet i vandstanden, da vi ellers ville risikere at pumpe vandet i ring," forklarer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

"Jeg har vand under gulvbrædderne, der bøjer og buler. Og isoleringen under gulvet er våd. Så hele gulvet skal skiftes på et tidspunkt," fortæller Peter Gregersen, der kan tilføje, at der i et lavere beliggende baghus står vand indendørs i 40 centimers højde," forklarede Peter Gregersen om situationen på matriklen.

Publiceret 11 March 2020 18:00