Columbusskolen holdt fredag indflytterfest i den nye skole. Foto: Grethe Bo Madsen

Columbusskolen holdt fredag indflytterfest i den nye skole. Foto: Grethe Bo Madsen

Kommentar:

Hvad mangler der her?

Der mangler mennesker. Røde snore, der skulle klippes, og en officiel indvielsestale af en borgmester

Af
Grethe Bo Madsen

redaktør

Kommentar Columbusskolen summede fredag af masser af glade mennesker. Først og fremmest børn og personale på skolen, men også en masse smilende forældre og søskende. De deltog i indflytterfesten for den nye skolebygning, Columbusskolen har glædet sig til at flytte ind i.

Det var en rigtig fin fest. Alligevel undrer jeg mig. Borgmester, udvalgsformænd, byrødder: Hvor blev I af? Selvom det måske er på lånt tid, så er det da sådan en begivenhed, vi fejrer med hinanden.

Kan man forestille sig, at indvielsesfesten for den skole, der snart er undervejs i Hørning, ikke vil blive markeret officielt med pomp og pragt og røde snore, der skal klippes, og en åbningstale af borgmesteren, når den engang står klar? Nej, vel.

Måske turde I ikke komme forbi og sige tillykke. Måske var I slet ikke inviteret.

I har nemlig af økonomisk nød vækket en ånd ond, der spøger og skaber masser af bekymring. Ikke bare på Columbusskolen, men på mange skoler i kommunen.

Verden hænger så ulykkeligt sammen, at selvom der rigtignok ikke er nogen børn, der bliver klogere af, at vi putter penge i mursten, så er der en stor gruppe børn, som er tæt knyttet til nogle ganske særlige mursten. Dem, der udgør deres skole.

Sådan er det for Columbusbørnene, og sådan er det for børnene på alle de skoler, der ufrivilligt er gjort til små brikker i fare for at blive slået hjem i spillet om en ny skolestruktur.

Kære byrødder: Det er hjerteblod, gejst og livskvalitet, I holder i jeres hænder. Træd meget varsomt.

Publiceret 10 March 2020 09:00