En skitur i Tyrol og hjem igen med en blind passager. Thomas og Susan fra Ry er smittet med covid-19 og i hjemmekarantæne. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

En skitur i Tyrol og hjem igen med en blind passager. Thomas og Susan fra Ry er smittet med covid-19 og i hjemmekarantæne. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

To fra Ry er corona-smittet: Efter omstændighederne har vi det ok

Thomas Vestergaard og hans hustru fra Ry kom lørdag hjem fra skiferie i Tyrol. Søndag blev de begge testet positive for covid-19 på Skejby Sygehus

Af
Grethe Bo Madsen

Ry En tur til Ischgl i Tyrol for en gruppe skientusiaster er indtil videre endt med, at ni af dem er testet positive for covid-19, mens en enkelt er hjemme i karantæne.

To af de smittede, Thomas Vestergaard og hans hustru Susan, er fra Ry, og de var heldigvis hurtigt klar over sagens alvor og isolerede sig i deres hjem, da de natten til lørdag kom hjem fra skiferien.

"Ischgl var ikke på listen over corona-ramte områder, inden vi tog afsted, og vi vidste heller ikke, men vi var dernede, at det var et problem. Nogle af os begyndte at få lidt snottede næser, men det er ikke ualmindeligt på en skitur med after-ski flere dage i træk," fortæller Thomas til UgeBladet.

"Men da vi var på vej hjem, læste vi et opslag fra en af barerne, vi havde været i, at det var én, som var smittet. Samtidig begyndte Susan at blive sløj. Så kunne vi godt regne ud, hvor det bar henad."

Isolerede sig i hjemmet

Derfor isolerede parret sig i deres hus, da de kom hjem, og søndag aften blev de begge testet positive for covid-19 på Skejby Sygehus - ligesom alle andre, de havde været på tur med, på nær en enkelt.

"Jeg tror faktisk, det er på grund af os, at Tyrol nu er på listen," siger Thomas, der først selv blev syg i løbet af mandag.

"Efter omstændighederne har vi det ok, og da vi begge er smittet, så kan vi være sammen. Som det er nu, så er det ligesom at have en almindelig influenza. Vi bliver ringet op dagligt af myndighederne, og bliver fulgt nøje. De kender også til vores færden den sidste uge."

Masser af tilbud om hjælp

Thomas lagde selv et opslag ud på Facebook om smitten tidligere i dag. Det har resulteret i massevis af hilsner med ønske om god bedring og tilbud om at hjælpe den lille familie.

"Vi har fået rigtig mange tilbud om hjælp, men vi får ikke brug for det. Vores fryser er fyldt op, og en af mine kammerater, der har et firma med grønsager, har lige leveret en hel masse friske grønsager, så vi har alt det, vi skal bruge."

Publiceret 10 March 2020 17:02