Ansat på rådhuset er smittet med coronavirus

I alt otte ansatte på rådhuset er sat i karantæne

Af
Claus Sonne

En ansat på rådhuset på Fælleden er blevet testet positiv for coronavirus og sat i hjemmekarantæne. Det oplyser borgmester Frands Fischer (S).

Samtidig er syv personer fra den afdeling, hvor den smittede arbejder, sat i hjemmekarantæne.

Frands Fischer ønsker ikke at oplyser, hvilken afdeling den pågældende medarbejde arbejder i - eller om der er tale om en mand eller en kvinde.

Ud over de kommunalt ansatte, der nu er i karantæne, er der taget kontakt til de personer, den smittede medarbejder har været i tæt kontakt med, og flere af disse er nu også sat i karantæne.

Frands Fischer fortæller, at Skanderborg Kommune på flere områder er påvirket af coronaviruset.

"Vi har instrueret vores medarbejdere i, at de arbejder hjemme, hvis det er muligt i forhold til det job, de bestrider. Vi har heldigvis gode teknologiske hjælpemidler til at afbøder de gener, det medfører, fx Skype," siger Frands Fischer og fortsætter:

"Vi har desuden aflyst nogle møder, blandt andet et hvor en lang række kontraktholdere skulle mødes. Vi vil ikke løbe risikoen i forhold til at bringe smitte ud på vores institutioner."

Frands Fischer taler om en balancegang.

"Vi er nødt til at tage det her meget seriøst, især af hensyn til de grupper i samfundet, der er ekstra sårbare. På den anden side skal vi også have kommunen til at fungere. Så det er en balancegang, hvor det gælder om at undgå, at for mange smittes på samme tid," konstaterer borgmesteren.

Publiceret 10 March 2020 10:45