En lille del af barselsgruppen i Liv i Landsbyerne, der er en sammenslutning af landsbyerne Alken, Svejstrup, Bjedstrup, Boes og Illerup, drog onsdag i samlet flok til Fælleden, for at aflevere underskrifterne til udvalgsformand Trine Frengler. Foto: Grethe Bo Madsen

En lille del af barselsgruppen i Liv i Landsbyerne, der er en sammenslutning af landsbyerne Alken, Svejstrup, Bjedstrup, Boes og Illerup, drog onsdag i samlet flok til Fælleden, for at aflevere underskrifterne til udvalgsformand Trine Frengler. Foto: Grethe Bo Madsen

Forældre kæmper:

1107 underskrifter for at bevare Bjedstrup Skole

Liv i Landsbyerne, en sammenslutning af byerne Alken, Svejstrup, Bjedstrup, Boes og Illerup, har blæst til kamp for at bevare Bjedstrup Skole

Bjedstrup På bare seks dage har i Liv i Landsbyerne, der er en sammenslutning af landsbyerne Alken, Svejstrup, Bjedstrup, Boes og Illerup, indsamlet 1107 underskrifter for at bevare Bjedstrup Skole.

Barselsgruppen under Liv i Landsbyerne afleverede onsdag underskrifterne til Undervisnings- og Børneudvalgets formand, Trine Frengler, næstformand Søren Erik Pedersen (V) samt flere andre medlemmer af udvalget.

Det skete lige op til et udvalgsmøde, hvor politikerne skulle tage hul på drøftelserne om de 20 forslag til en ny skolestruktur. Her går et af forslagen på at lukke Bjedstrup Skole.

Fællesskab på tværs af landsbyer

"Vi er meget glade for, at I ville mødes med os i dag og tage imod vores underskrifter mod en lukning af Bjedstrup Skole," sagde Sif Hellerup Madsen fra barselsgruppen.

"Vi repræsentere en mindre del af vores barselsgruppe ude i landsbyerne, og kommer fra Alken, Svejstrup, Bjedstrup, Boes og Illerup. Vi er en lille del af et fantastisk og åbent og varmt fællesskab på tværs af vores landsbyer. Siden vi hørte, at Bjedstrup Skole er i fare for at blive lukket, har vi og mange andre skudt al vores energi i at kæmpe for at bevare vores skole og samlingspunkt," fortalte hun.

"På de seks dage har vi væres rundt i alle landsbyerne og samles inderskrifter ind. 1107 har skrevet under på at de ønkser at bevare Bjedstrup Skole. det er rigtig mange for et lille lokalsamfund som os. Vi står sammen på tværs af generationer og landsbyer."

Sammen med underskrifterne havde barselsgruppen nyudsprungne grene pyntet med hjerter, hvorpå der stor citater fra indsamlingen.

Landsbyer i fare

"De er et symbol på os, der står her i dag. Vi er alle flytte til området indenfor de seneste fem år. Vi har nøje udvalgt området, netop på grund af det unikke fællesskab. Vi har fået børn, vores familieliv og børnelig skal lige til at begynde. Vi vil gerne have, at det skal folde sig ud og spire i vores landsbyer. Fjerner man noget så vitalt som vores skoler, er vores fællesskab og vores landsbyer o fare for at forsvinde.

Trine Frengler takkede barselsgruppen for det store engagement og input til det videre arbejde med skolestrukturen.

"Vi har valgt en åben proces, og vi tager imod al jeres input. De 20 punkter, der er offentliggjort, er første bud på noget, vi kunne vælge. De er ikke politisk verificeret. Det er forslag, der er puttet i den store regnemaskine. Det er det vildest mulige scenarie ud fra eb økonomisk betragtning alene. Det er først nu, vi skal til at drøfte, hvad vi politisk kan gå med til. Jeres input og det vi får fra alle de andre, er enormt vigtigt for den proces, vi skal i gang med nu."

Publiceret 09 March 2020 06:00