Jette Bech, international koordinator på SCU. Privat foto.

Jette Bech, international koordinator på SCU. Privat foto.

Coronavirus:

Studierejser gennemføres hvis det er muligt

Skanderborg-Odder Center for Uddannelse følger nøje udviklingen med Coronavirus/COVID-19, inden de planlagte studierejser til Sydeuropa

Af
Anette Bonde

Coronavirus Undervisere og studerende i fire 2.g klasser på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (SCU) følger godt med i meldingerne om Coronavirus i Sydeuropa. De skal nemlig afsted til henholdsvis Lissabon, Barcelona, Málaga og Rom i løbet af de kommende uger.

Jette Bech, international koordinator, fortæller, at man holder øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger og Sundhedsstyrelsens hjemmeside og tager de forholdsregler, der måtte være nødvendige i en given situation. Indtil videre fortsættes forberedelserne til de fire destinationer.

"Men vi er også i tæt dialog med rejsebureauerne i forhold til eventuelle ændringer, som vi må foretage, hvis situationen ændrer sig på nogen af destinationerne. Vi har selvfølgelig specielt fokus lige nu på Italien, og følger nøje i hvilken retning, udviklingen går."

Både elever og forældre vil blive orienteret om eventuelle beslutninger, der bliver foretaget i forbindelse med rejserne.

”I tilfælde af at der sker ændringer i rejsevejledningerne, og vi vurderer, at det ikke vil være forsvarligt at sende eleverne afsted, vil vi være klar med en plan B,” siger Jette Bech.

"I forhold til at få penge retur for en studietur, vil det først være muligt, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til destinationen, og vi vil altid arbejde på at finde den bedste løsning for eleverne i en sådan situation, sådan at den planlagte rejse gennemføres, men måske under lidt andre vilkår. På baggrund af det afvikles studieturene som forventet, dog med forbehold for ændringer, der kan ske fra den ene dag til den anden.”

Flere ture på trapperne

Internationalisering er en vigtig del af HHX-uddannelsen på SCU, og udover de fire klasser, som skal til Portugal, Spanien og Italien, er der også 3.g elever, der skal på udveksling i Valencia i september, og 3. g elever, der skal til henholdsvis Irland og Kina i oktober.

"Vi håber selvfølgelig på, at der er kommet ro på situationen til den tid, og at studierejserne kan afvikles uden ændringer."

Også hjemme på skolen forholder man sig til udviklingen af Corona-virus, blandt andet ved ophæng af Sundhedsstyrelsens anbefalinger af, hvordan man undgår smitte.

"Uanset om man er hjemme i Danmark, eller man er på studierejse, er det vigtigt at kende til god hygiejne og især sund fornuft," siger Jette Bech Christensen og tilføjer, at skolen naturligvis ikke forsøger at piske en stemning op.

"Men vi forholder os til og efterlever de anbefalinger, myndighederne både herhjemme og på destinationerne, kommer med."

Rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl. Pressefoto

Rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl. Pressefoto

Gymnasiet

På Skanderborg Gymnasium er der ikke samme udfordringer i forhold til Coronavirus lige nu som på SCU, oplyser rektor Jakob Thulesen Dahl. Alle studierejser er nemlig på grund af Gymnasiereformen 2017 flyttet til efteråret. Til gengæld kommer der i starten af maj besøg fra Indien af en skole i Delhi, Indien, som Skanderborg Gymnasium har udvekslingssamarbejde med.

"Vi er selvfølgelig opmærksomme på det, og besøget bliver aflyst, hvis der er udbrud enten på den indiske skole eller på gymnasiet i Skanderborg," fortæller Jakob Thulesen Dahl.

"Vi håber, at virus'en klinger af med foråret, som influenzavirus jo ofte gør, hvilket også er derfor man inddæmmer så hårdt. Det venter vi allesammen på."

I hverdagen har gymnasiet ingen særlige henstillinger til eleverne, men man følger alle offentlige udmeldinger og henstillinger fra blandt andet Udenrigsministeriet og Sundhedsministeriet.

Publiceret 09 March 2020 11:30