Helle Simoni Thorup er indstillet til prisen af to borgere i Stjær. Pressefoto.

Helle Simoni Thorup er indstillet til prisen af to borgere i Stjær. Pressefoto.

To ildsjæle nomineret til Årets Energibombe

Lærke Klitgaard, bestyrelsesmedlem i Ry Tennis Klub og Helle Simoni Thorup, bestyrelsesmedlem i Stjær Borgerforening, er begge indstillet til AURA Energi's pris 'Årets Energibombe'

Af
Anette Bonde

priser Både Lærke Klitgaard, medlem af bestyrelsen i Ry Tennis Klub, og Helene Simoni Thorup, bestyrelsesmedlem i Stjær Sogns Borgerforening, er nomineret som Årets Energibombe. Prisen uddeles af det østjyske energiselskab AURA Energi som en hyldest til de lokale frivillige.

Ialt er fem lokale ildsjæle indstillet til prisen, og afstemningen foregår blandt selskabets 108.000 andelshavere.

Smitter med sin energi

Lærke Klitgaard er indstillet til prisen af resten af bestyrelsen i Ry Tennis Klub. I indstillingen skriver formand Torben Svejgård blandt andet:

"Lærke fortjener et kæmpe klap på skulderen for sit store bidrag til at få vendt klubbens udvikling fra en nedadgående medlemskurve til en kraftig vækst de sidste par år. Hun udstråler altid en kolossal energi, som hun formår at smitte alle os andre med. Ikke alene får hun altid nye ideer, men hun kaster sig også over dem for at gøre dem til virkelighed, og hun lykkes med de fleste, selv om vi andre nogle gange godt kan tvivle."

Styrke nærdemokratiet

Helene Simoni Thorup er indstillet til prisen af to borgere i Stjær. De skriver blandt andet:

"Helene er visionær og har været medvirkende til at ændre hele borgerforeningens profil fra primært at tage vare på byens forsamlingshus til en aktiv medspiller i de myriader af tiltag, Stjær kan mønstre. Noget af det første Helene tilførte borgerforeningens bestyrelse var et ønske om at styrke nærdemokratiet i Stjær og omegn. Dette afstedkom en række samlinger og workshops. Helene arbejder i øjeblikket på at samle alle Skanderborgs 42 landsbyer til en landsbykonference på Ry Højskole - og sidste år var hun medstifter af Stjær Enge Kogræsser- og Naturplejeforening."

30.000 kroner til vinderen

Ud over anerkendelsen udløser prisen 30.000 kr. til vinderen. Årets Energibombe får selv 5.000 kroner, mens 25.000 kroner går til den forening, som energibomben repræsenterer.

Afstemningen løber fra den 2. til den 20. marts og foregår på aura.dk/energibombe. Vinderen offentliggøres i uge 14.

Publiceret 09 March 2020 08:00