Elevrådet i Stjær afleverede vingummibamser til borgmesteren - en for hver ung i Stjær, der er imod af flytte udskolingen. Foto: Grethe Bo

Elevrådet i Stjær afleverede vingummibamser til borgmesteren - en for hver ung i Stjær, der er imod af flytte udskolingen. Foto: Grethe Bo

Debat: Skolescenariet, der blev væk

Vi ønsker en Stjærskole fra 0.-9.klasse, hvor vores børn kan få den skolegang, vi har bosat os efter og har valgt til dem

Af Marie Hulgård, Enebærvej 1, Stjær 8464 Galten, påvegne af borgergruppen Stjær i Udvikling

Onsdag stod en gruppe mennesker fra Stjær på Fælleden med borgmester Frands Fischer og Undervisnings- og Børneudvalgsformand Trine Frengler og overrakte 1165 underskrifter til støtte for Stjærskolens udskoling.

Sammen med underskrifterne fik politikerne lidt at tygge på, idet hver voksenunderskrift blev ledsaget af en guldkaramel, mens en lille pose guldbamser fulgte med hver ungeunderskrift.

Præsenteret for forslaget om at udvide Stjærskolens udskoling til 2 spor, udtalte Frands Fischer, at: Det her kan blive et scenarie man skal kigge på om det er muligt eller ikke er muligt.

Men et kvarter senere præsenterede Undervisnings- og Børneudvalget e de første 20 forslag til en ny skolestruktur for pressen og der synes vi, der manglede noget.

Forslaget var blevet væk.

Efter 2 måneders god og konstruktiv dialog med udvalget har man uden nogen form for konsekvensberegninger eller argumenter valgt ikke at medtage forslaget. Stjærskolen har hele vejen igennem har haft en meget konstruktiv tilgang til udfordringen. Vi har trukket i arbejdstøjet og peget på mulige gennemarbejdede alternative løsninger og perspektiver. Noget vi hele vejen igennem processen er blevet rost for af politikerne, som har givet udtryk for, at de lytter og gerne vil samarbejde. Alligevel var vores forslag ikke at finde i et eneste af de 20 mulige scenarier, som er blevet fremlagt.

Stjærskolen med udskoling i 2 spor er et forslag som hjælper på udfordringerne med plads til de mange skolebørn i hele kommunen; som udnytter lokalerne på en skole, der ligger i top 5 i kommunen over laveste udgifter pr. elev til forbrug og som udover økonomiske gevinster også kan bidrage til ønsket om at højne kvaliteten.

Vi ønsker en Stjærskole fra 0.-9.klasse, hvor vores børn kan få den skolegang, vi har bosat os efter og har valgt til dem

Vi ønsker en Stjærskole fra 0.-9.klasse, hvor vores børn kan få den skolegang, vi har bosat os efter og har valgt til dem. Det er i den grad et samlet skoledistrikt, som står bag det ønske.

Skanderborg Kommune forventer en stor vækst – og det vil vi ganske enkelt gerne være med til at skabe rammerne for. Men vi mangler det scenarie i kommunens udspil, hvor Stjærskolen får lov til at gøre, hvad den gør så exceptionelt godt: skabe dygtige og videbegærlige elever, der har høj trivsel og er vant til at tage ansvar på tværs af årgange. 2 spor i udskolingen ville kunne aflaste skoler med pladsmangel og flere elever ville kunne få gavn af den høje kvalitet på Stjærskolen.

Vi har forståelse for, at kommunen kigger på alle de mulige scenarier, men så kig på vores forslag også! Tag det med i overvejelserne og giv Stjærskolen mulighed for at rumme vores børn og flere børn i hele deres skolegang 0.-9.klasse.

Publiceret 06 March 2020 10:00