Louise Overgaard Pedersen, Søren Berg Glasius og Henrik Rasmussen, uddeler i Dagli'Brugsen, er spændte på næste weekends Running Dinner i Gl. Rye. Selvom det er Søren og Louise, der står for de praktiske forberedelser af festen, så er det en samlet bestyrelse Dagli'Brugsen, der står bag arrangementet. Foto: Grethe Bo Madsen

Louise Overgaard Pedersen, Søren Berg Glasius og Henrik Rasmussen, uddeler i Dagli'Brugsen, er spændte på næste weekends Running Dinner i Gl. Rye. Selvom det er Søren og Louise, der står for de praktiske forberedelser af festen, så er det en samlet bestyrelse Dagli'Brugsen, der står bag arrangementet. Foto: Grethe Bo Madsen

Blind dates i Gl. Rye:

Running Dinner er et hit

På lørdag tager de voksne i Gl. Rye til middag hos hinanden - de ved bare ikke hos hvem

Af
Grethe Bo Madsen

Lørdag aften sker der noget magisk i Gl. Rye. Omkring kl. 18 ringer det på døren hos 37 borgere, der har forberedt et festmåltid. Udenfor står en flok gæster. De ved bare ikke, før de åbner døren. Sådan er konceptet for Running Dinner i Gl. Rye nemlig skruet sammen.

Søren Berg Glasius og Louise Overgaard Pedersen fra Dagli'Brugsens bestyrelse har planlagt festen og stået for alle de praktiske detaljer, og taget hånd om sponsoraftaler med blandt andre Dagli'Brugsen, Lyng Dal Hotel og Søhøjlandets Kaffe.

Brugsen står bag

Ideen til Running Dinner er Louises, men bestyrelsen i Dagli'Brugsen var vilde med konceptet, da hun fortalte om det, og nu har Dagli'brugsen lavet sin egen version.

"Det er et koncept, jeg har haft lyst til at prøve af i mange år, men der har ikke rigtig været noget sted, hvor det ville give mening at gøre, før jeg flyttede hertil for godt tre år siden," fortæller hun.

Konceptet er enkelt. Man tilmelder sig enten som vært eller som gæst. Væreterne laver forret og efterret, og gæsterne møder op kl. 18 et sted, spiser forret og skilles så igen for at gå et nyt sted hen og spise hovedret. Efter hovedretten går man i samlet flok til hallen på skolen, hvor der er dessert og kaffe og bal til ud på de små timer.

"Et par dage før festen får gæsterne at vide, hvor de skal spise forret, men værterne ved ikke, hvem der kommer, før de banker på døren. Efter forretten får gæsterne et postkort, hvor der står, hvor de nu skal hen og spise hovedret, siger farvel til værterne og dem, de lige har spist sammen med, og går videre til nye værter," forklarer Louise.

Hele herligheden koster 250 kr. Halvdelen går til maden, og resten til at arrangere festen i hallen. Skulle der være et overskud, går det til at planlægge næste års Running Dinner, for både Louise og Søren er overbeviste om, at Running Dinner er kommet til Gl. Rye for at blive en fast tradition hvert år i starten af marts.

Værterne er fordelt gennem hele Gl. Rye i gå afstand. Først lige op til festen får deltagerne at vide, hvor de skal spise.

Værterne er fordelt gennem hele Gl. Rye i gå afstand. Først lige op til festen får deltagerne at vide, hvor de skal spise.

På vej mod en tradition

Running Dinner kom til byen sidste år, og dengang var der 120, der meldte sig til og havde en fabelagtig fed aften sammen. I år er det tal vokset til 299, og det svarer stort set til halvdele af alle voksne i Gl. Rye.

"I det øjeblik, Louise fortalte om ideen, tænkte jeg "Yes!", det er lige noget, jeg gerne vil være med til at arrangere. Sidste år kunne vi godt mærke, at det lige skulle løbes igang, men i år havde vi de første 160 tilmeldinger i hus på bare top dage," fortæller Søren.

"Der var en overvægt af yngre med sidste år. Mange af de lidt ældre vidste ikke helt, hvad det nu var for noget. De skulle lige tygge lidt på den ide, men jeg skal lige love for, det har ændret sig i år, for nu har rygtet spredt sig, og de feste har forstået ideen," supplerer Louise.

Binder byen sammen

I Dagli'Brugsens bestyrelse har man talt meget om, hvad det er for nogle arrangementer, Brugsen skal stå bag.

"Vi vil gerne være samlingssted og binde byen sammen, og med Running Dinner har vi fat i et koncept, der også passer godt ind i Coops tanker om fællesskaber," forklarer Søren, der ligesom Louise ser frem til en aften, hvor man lærer en masse nye "Gl. Ryere" at kende på en ny måde.

"Det er bare noget helt andet, når man bagefter mødes på gaden, eller når man er oppe og handle. Det giver rigtig meget til byen at vi nu har lært hinanden lidt bedre at kende," er de enige om.

"Jeg er uddannet oplevelsesøkonom, og det jeg synes, Running Dinner kan, er at skabe en rigtig god oplevelse med et overraskelsesmomentet, med noget spænding, der bliver bygget op gennem længere tid, som mange går og læder sig til og så at det bliver skabt i fællesskab. Den fest betyder virkelig meget," understreger hun.

Publiceret 05 March 2020 11:30