Aia giver en løbeseddel til Bodil, som er farmor til Orla og Ruth. Orla og Ruths forældre har netop købt en ejendom i området, og de håber, Orla og Ryth kan starte på Bjedstrup Skole. Privatfoto

Aia giver en løbeseddel til Bodil, som er farmor til Orla og Ruth. Orla og Ruths forældre har netop købt en ejendom i området, og de håber, Orla og Ryth kan starte på Bjedstrup Skole. Privatfoto

Landsbyboer står sammen for at sikre Bjedstrup Skole

Landsbyboerne omkring Bjedstrup Skole stemmer dørklokker for at sikre deresskole. Underskriftindsamlingen har rundet 1000 underskrifter

På bare fire døgn er det lykkedes beboerne i og omkring Alken, Bjedstrup, Boes, Illerup og Svejstrup at mobilisere en storstilet kampagne og indsamle over 1000 underskrifter for at sikre deres lokale skole i Bjedstrup.

Søndag havde flere beboer iført sig gummistøvler og trodsede regnen for at stemme dørklokker. En af dem var Sif Hellerup Madsen fra Svejstrup.

"Det er så fedt, for alle er bare på. Ingen har lyst til at miste vores enestående skole, der på mange måder er hjertet i vores landsbyer," siger hun.

Baggrunden for indsamlingen er den bruttoliste med forslag til en ny skolestruktur i Skanderborg Kommune som Undervisnings- og Børneudvalget netop har offentliggjort. To af punkterne i oplægget går ud på at lukke Bjedstrup Skole og gøre den til specialskole. Det bekymrer Sif Hellerup Madsen.

Vi vil gøre rigtig meget for at vise politikerne, at de små landsbyskoler også har en værdi

"Når man bor i små landsbyer som vores, er skolen centrum for vores fælles liv. Det er her, vi afleverer vores børn, her vi spiller fodbold og laver gymnastik i den lokale sportsklub, her vi holder læseklub og ser teater. Det vil være en katastrofe at miste alt det," siger hun.

Formand for landsbysammenslutningen Liv i Landsbyerne, Mikkel Schwab, bakker op:

"Vi vil gøre rigtig meget for at vise politikerne, at de små landsbyskoler også har en værdi og kan noget helt andet end de store skoler i centerbyerne," siger han og fortsætter:

"Vi har sø og å på skolens matrikel. Vi har udeundervisning og et helt unikt børnefællesskab på tværs af alder og årgange, fordi vi er en lille skole. Det kan ikke nødvendigvis gøre op i cool cash," understreger han.

På torsdag 5. marts kl. 17-19 holder støttegruppen 'Bevar Bjedstrup Skole' stormøde i skolens bibliotek, hvor alle er velkomne.

Publiceret 03 March 2020 11:30