De unge i Stjær har lavet deres egen underskriftsindsamling. Også her er der massiv støtte til bevarelse af udskolingen på Stjærskolen. Foto: Grethe Bo Madsen

De unge i Stjær har lavet deres egen underskriftsindsamling. Også her er der massiv støtte til bevarelse af udskolingen på Stjærskolen. Foto: Grethe Bo Madsen

Guld fra Stjær: 1165 vil bevare udskolingen

Borgergruppen 'Stjær i udvikling' afleverede 1165 guldkarameller til borgmesteren: En for hver af de borgere, der ønsker at bevare udskolingen på Stjærskolen

Af
Grethe Bo Madsen

Borgergruppen 'Stjær i udvikling' afleverede onsdag eftermiddag på Fælleden en stak underskrifter og 1166 guldkarameller til borgmesteren. En for hver af de borgere i Stjær, der har skrevet under på, at de ønsker at bevare udskolingen på Stjærskolen. De mange underskrifter svarer til, at over 80 pct. af alle voksne i Stjærskolens skoledistrikt har skrevet under.

"Hver underskrift repræsenterer guld fra Stjær," lød det fra Hele Simoni Thorup fra borgergruppen 'Stjær i udvikling', som står bag underskrift indsamlingen.

"Når vi har talt med jer politikere, så er vi ofte blevet spurgt ind til, hvor stor opbakningen til at bevare udskolingen på Stjærskolen egentlig er. Med underskriftsindsamlingen kan vi nu slå fast, at opbakningen til bevarelse af udskolingen på Stjærskolen er massiv," konstaterede hun.

Også elevrådet på Stjærskolen har været på gaden og samlet underskrifter ind. 133 unge har skrevet under på en bevarelse af udskolingen, og de underskrifter blev afleveret til borgmesteren sammen med 133 poser vingummibamser.

Noget at tygge på

"Så har I lidt at tygge på, når de svære forhandlinger trækker ud og møderne bliver lange. For vi ved godt, at jeres, vores, Skanderborgs udfordring er svær," understregede Helene Simoni Thorup.

"I Stjær er vi ikke enige med jer politikere i, at to spor er en forudsætning for gode professionelle læringsfællesskaber og høj faglighed. Det har vi med al tydelighed vist på Stjærskolen. Vi vil gerne være med til at løse Skanderborg Kommunes udfordringer på skoleområdet. Og gerne ved at etablere to spor i udskolingen, noget som Stjærskolen med mindre tilpasninger godt kan rumme," oplyste hun.

Værdifuldt fællesskab

For de unge i elevrådet handler det mest af alt om at bevare et fællesskab, som de sætter højt.

"Vi har det fedeste sammenhold. Det betyder rigtig meget for os, at vi er et stort fællesskab med et rigtig godt sammenhold. Alle kender hinanden her og taler sammen på kryds og tværs. Her er trygt og hyggeligt, og det holder vi rigtig meget af. Aller er med og her er ikke nogen mobning. Hvis udskolingen skal væk fra Stjær, så forsvinder det fællesskab. Hvordan skulle vi kunne bevare det, hvis vi er spredt på en stor skole," spørger de.

Publiceret 02 March 2020 10:00