De 40 unge piger og drenge fra Ry-området er seneste skud på Fodboldlinjen.dk, som tilbyder morgentræning inden skoletid i hele Skanderborg Kommune. Pressefoto

De 40 unge piger og drenge fra Ry-området er seneste skud på Fodboldlinjen.dk, som tilbyder morgentræning inden skoletid i hele Skanderborg Kommune. Pressefoto

Morgenfrisk med fodbold kl. 6.15

Morgenfriske unge springer ud af dynerne for at komme til morgentræning kl. 6.15

Fredag morgen når vækkeuret ringer kl. 5.30, vil de fleste teenagere vende sig mod uret og i al skyndsomhed slå alarmen fra og sove videre, men sådan er virkeligheden ikke for 40 drenge og piger fra Ry området.

Kuldet af fodboldglade unge er siden nytår mødt trofast ind til fodboldmorgentræning kl. 6.15-7.45, hvorefter de fortsætter skoledagen med ny energi. Og det sker ikke kun i Ry, Gl. Rye og Låsby. Også i Hørning, Galten og Skanderborg springer unge morgenfriske ud af dynerne og suser til morgentræning.

Alle de unge er en del af Fodboldlinjen.dk, der tilbyder morgenfodboldtræning i hverdagene før skoletid for 6., 7., 8., og 9. årgang rundt om i Skanderborg kommune. bag initiativet står Skanderborg Ungdomsskole.

Nu i alle centerbyer

Med opstarten af tilbuddet i Ry er Fodboldlinjen.dk aktiv i alle centerbyerne.

I Galten hver tirsdag morgen på Gyvelhøjskolen og Skovbyskolen. I Skanderborg hver torsdag morgen på Niels Ebbesen Skolen, Morten Børup Skolen, Virring Skole og Stilling Skole. I Ry og Låsby hver fredag morgen på Mølleskolen, i Gl. Ry og på Låsby Skole.

I Hørning deltager elever fra Bakkeskolen og Højboskolen i morgentræningerne fredag morgen kl. 06.15-07.45, og her er det Hørning IF Fodbold der står bag og deres lokale trænere på 7. årgang i vinterperioden. Et fantastisk initiativ af forældretrænere, som efter træningerne fredag morgen tilmed har sørget for morgenmad til de unge fodboldspillere inden de tager i skole.

Jo mere man træner - jo bedre bliver man

"På Fodboldlinjen.dk arbejder vi med udvikling af individuelle fodboldfærdigheder for både drenge og piger på 6.-9. årgang. Vi arbejder med at inspirere, motivere og udvikle fodboldspillere, både for bredde- og eliteudøveren," siger træner og projektleder, Rasmus Skibsted Sørensen.

"Fodboldlinjen.dk er et tilbud om morgentræning, både indendørs med Futsal og udendørs på kunstgræsbanen, hvor dagen indledes med taktisk og teknisk træning. De øgede færdigheder kan bruges i de unges nuværende klubber eller i deres personlige udvikling," forklarer han.

"Træningstemaerne, som vi arbejder med på Fodboldlinjen.dk, er elementer, som udvikler spillerens færdigheder og ikke blot et spil til to mål," understreger Rasmus Skibsted Sørensen, hvis mangeårig erfaring som elitetræner i AGF og Manchester United kommer aktivt i spil med udviklingen af de unge.

Publiceret 28 February 2020 09:00