John Haarup Laursen er medlem af byrådet for Dansk Folkeparti. Arkivfoto

John Haarup Laursen er medlem af byrådet for Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Debat:

1100 underskrifter mod ny skolestruktur

Der er et behov for både de små og store skoler i Skanderborg kommune, mener DF's medlemmer af byrådet

Af
John Haarup Laursen

Nygaardsparken 15

Stjær

8464 Galten

på vegne af Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg kommune

debat I eftermiddag overrækker en gruppe borgere fra Stjær over 1100 underskrifter til Skanderborg kommunes borgmester Frands Fischer

I DF er vi stolte over at se den store energi, der er lagt i af en gruppe borgere fra Stjær og Storring for at bevare udskolingsklasserne på Stjærskolen, og vi synes også, at det er vigtigt at bemærke, at man er gået ind med en positivholdning til de udfordringer, der er i Skanderborg kommune, både hvad angår økonomien og det at finde plads til mange flere elever på vore skoler.

I Dansk Folkeparti har vi sagt, at vi ønsker, at der skal være udskolingsklasser i centerlandsbyerne, hvilket vil sige Virring, Gl. Rye, Herskind og Stjær. Der er stor opbakning lokalt i Stjærskolens skoledistrikt, hvor over 80 pct. af borgerne over 18 år har skrevet under på, at man ønsker at udskolingen på Stjærskolen bevares, men også borgere i Skanderborg kommune, der er bosiddende i nærområdet omkring skoledistriktet, har støttet op om underskrift indsamlingen.

Men man skal selvfølgelig også være opmærksom på, at der er borgere i skoledistriktet, der har en anden holdning, om at deres børn vil trives bedre på en større skole, men heldigvis kan man også i Skanderborg kommune tilgodese disse borgere, da der er frit skolevalg i kommunen.

Men uanset om man har skrevet under eller ej, viser underskriftindsamlingen, at der er et behov for både de små og store skoler i Skanderborg kommune. Og derfor vil DF forsat kæmpe for at vi også har udskolingsklasser i vore lokalcenter landsbyer.

Publiceret 26 February 2020 12:00