Miljø- og Planudvalget har nedskudt ideen om at udstykke museumsgrunde i Skanderborg i fem bidder. Foto: Skanderborg Kommune

Miljø- og Planudvalget har nedskudt ideen om at udstykke museumsgrunde i Skanderborg i fem bidder. Foto: Skanderborg Kommune

Udvalgs-nej til model for udstykning af museumsgrund i Skanderborg

Miljø- og Planudvalget har afvist et udkast for Museum Skanderborgs tidligere grund

Af
Claus Sonne

"Nej tak". Sådan er udmeldingen fra Miljø- og Planudvalget i forhold til det udkast, som den kommunale administration havde lavet for en udstykning af den grund på Adelgade 5, hvor Museum Skanderborg tidligere lå.

"Man kan ikke dele grunden op i fem parceller i forhold til de regler, vi som kommune vil have andre til at overholde, bare fordi det er vores egen grund. Derfor har vi sendt sagen tilbage," forklarer Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

Han understreger, at udvalget hverken vil ændre på parkeringsnormen eller kravet om forhaver.

"Og så vil vi have en sti ned til Lillesø, så der bliver offentlig adgang til et rekrativt område ved søen. Vi drømmer jo om at lave en sti hele vejen rundt om søen," siger Leick.

Det er blevet foreslået, at kommunen skal lave området om til et parkområde med offentlig adgang. Hvad siger du til det?

"Vi har ikke råd til at sige nej til de 8-12 mio. kr., som et salg vil indbringe. Det tillader kommunens økonomi ikke," konstaterer Claus Leick.

Publiceret 18 February 2020 19:00