Slipknot spiller på Smukfest 2020.

Slipknot spiller på Smukfest 2020. Pressefoto.

Slipper Slipknot forbudt 'dans' løs i Bøgeskoven?

Slipknot, der spiller på Smukfest, er eksperter i mosh-pit

Af
Claus Sonne

I 2018 måtte Smukfest true med at stoppe koncerten med bandet 'Frank Carter & The Rattlesnakes' på grund af en heftig mosh pit foran scenen. Ved en mosh pit støder publikum helt bevidst ind i hinanden, ofte med stor kraft. Med andre ord: Det kan gå vildt for sig. Af sammen grund har Smukfest forbudt mosh pits. Spørgsmålet er så, hvad der sker, når bandet 'Slipknot' indtager Bøgeskoven 6. august.

Det maskerede heavyband er nemlig uofficiel verdensmester i at skabe mosh pits under sine koncerter, hvilket man på blandt andet Youtube kan finde talrige beviser på. Ofte sker de i forbindelse med, at et af gruppens medlemmer snupper sig en omgang stagediving eller tager plads blandt publikum.

I 2019 døde en 62-mand i forbindelse med en mosh pit til en Slipknot-koncert i USA, da han blev skubbet omkuld. Et af problemerne var, at redningspersonalet ikke kunne komme til pga. den meget aggressive mosh pit. Og tidligere i 2019 stoppede bandet selv en koncert for at få lukket en voldsom mosh pit ned.

Bands har accepteret Smukfests vilkår

Derfor har UgeBladet spurgt Smukfest-formand Poul Martin Bonde om de forholdsregler, festivalen tager i forbindelse med Slipknots optræden.

"Helt grundlæggende har vi en stor og meget veluddannet sikkerhedsorganisation, der lægger de planer der passer til de vilkår vi har i skoven," siger Bonde og fortsætter:

"Vores sikkerhedsfolk er med på sidelinien i al kontakt med de store bookinger – og alle der spiller i skoven kender i god tid vores vilkår og muligheder og har accepteret at leve op til dem. Hvert band mødes derudover direkte med vores sikkerhedsansvarlige når de ankommer til skoven, for at aftale den bedste og sikreste afvikling af koncerten. For begge parter handler det jo udelukkende om at sikre publikum den bedst mulige koncertoplevelse."

"Der er iøvrigt klare procedurer for hvordan vores sikkerhedsorganisation afvikler en koncert – og en del af arbejdet er selvfølgelig at sørge for, at alle frivillige er godt informerede og forberedte, så alle kender deres roller."

Publiceret 14 February 2020 18:00