Stand-up komiker Tjelle nyder vejret i Stilling inden sin første store tour, der 19. februar bringer ham til Skanderborg.

Stand-up komiker Tjelle nyder vejret i Stilling inden sin første store tour, der 19. februar bringer ham til Skanderborg.

Rammer også Walthers på sin vej:

Tjelle er på sin første store tour

'Ham fra Versus' er tilbage på fødeegnen med en god mavefornemmelse

Af
Claus Sonne

Han er opvokset i Veng. Bosat i Stilling. Gift med Nynne fra Skanderborg. Og kendt fra DR-programmet Versus. Nu er stand-up komiker Tjelle Vejrup i gang med sin første tour, hvor syv byer rammes med oneman-showet 'Sårt Hvii'. Skanderborg står for tur 19. februar på Walthers.

Vejen til Walthers har dog ikke været snorlige for den 34-årige journalist, der i 2011 forlod Aarhus til fordel for København for at skabe sig et navn som stand-up komiker.

"Den person, jeg var i 2011, var aldrig tilfreds. Jeg optrådte og drak bajere konstant og vejede vel 15-20 kilo mere end i dag. Det var ikke mega fedt," konstaterer Tjelle Vejrup over en kop yderst vellavet kaffe serveret i hjemmet i Stilling.

"Som mange andre stand-up'ere dengang jagtede jeg en drøm sat op af andre. TV2 Zulu og FBI (bookingbureau, red.) var målstregen. I dag er FBI lukket og Zulu er der ikke rigtig nogen, der ser. Mediebilledet har ændret sig, og blandt andet DR har lukket op for brugen af komikere. Der er ikke længere nogen fast opskrift, så du kan gøre, som du vel. Det passer mig godt."

Du har vel været en del af den ændring via din tid i Versus?

"Det tror jeg - i al beskedenhed," smiler Tjelle Vejrup, der vandt både indledende runde og semifinale, da han i 2013 stillede op i DM i stand-up - men ikke nåede helt til tops.

I 2014 kom gennembruddet. DR skulle bruge en sjov mand i Versus, det samme skulle TV2 i 'Rundt på gulvet'. Det gav stor synlighed.

"Og så mødte jeg Nynne, som jeg havde kendt i gymnasiet. Det hele blev en del af et vendepunkt, der lærte mig meget om mig selv. Om hvad der er vigtigt for mig, fx ikke at skulle have andres accept," siger han og tilføjer med et smil:

"Havde du sagt til mig i 2011, at jeg i dag ville bo i Stilling sammen med Nynne og vores to børn - og 300 m fra min far... Det er jo det stik modsatte af, hvad jeg havde forestillet mig. Bortset fra det med Nynne. Det har jeg vidst ville ske, siden vi var 20. Og jeg er vild med det hele."

Tredelt tema

Tjelle Vejrups tour lagde fra land i Aarhus 6. februar. Temaet er tredelt og rammer fordomme, kvinde- og manderoller samt det at blive forælder.

"Sådan et show er jo et puslespil, der skal samles. Brikkerne har jeg haft et stykke tid, men jeg har rykket rundt på dem flere gange," forklarer han og fortæller, at det er lettere at lave et show på en time end på 10 minutter.

"Ved de helt korte optrædener skal du fange publikum med det samme. På et time kan jeg lære folk at kende."

Læs mere på www.tjellevejrup.dk

Publiceret 13 February 2020 11:00