Skanderborgs borgmester, Frands Fischer, er ikke optimist efter mødet i fredags med social- og indenrigsminister Astrid Krag. Pressefoto

Skanderborgs borgmester, Frands Fischer, er ikke optimist efter mødet i fredags med social- og indenrigsminister Astrid Krag. Pressefoto

Borgmestre på protest-tur til Christiansborg

Skanderborgs, Favrskovs og Hedensteds borgmestre blev hørt, men fik intet stillet i udsigt

Af
Grethe Bo Madsen

udligning De tre socialdemokratiske borgmestre, Frands Fischer fra Skanderborg, Nils Borring fra Favrskov og Kasper Glyngø fra Hedensted Kommune, var fredag til morgenkaffe med social- og indenrigsminister Astrid Krag på Christiansborg for gøre opmærksom på, hvor voldsom regeringens forslag til en udligningsreform rammer især Skanderborg og Favrskov.

"Jeg har en forpligtelse på vegne af borgerne i Skanderborg til at gøre opmærksom på, hvor uretfærdigt vi bliver ramt, hvis den foreslåede udligningsmodel bliver til virkelighed," siger Frands Fischer.

Om mødet med ministeren konstaterer han, at de tre borgmestre fik lov at aflevere deres budskaber, men ikke fik nogen indikation på, om ministeren er til sinds at ændre på noget i de tre kommuners favør i forhold til udligningsudspillet.

"Vi blev hørt, og der blev noteret flittigt. Spørgsmålet er så, om det, vi har fortalt, vil blive taget til efterretning, og om det vil ændre på noget. Det fik vi ikke nogen indikation på. Så jeg er stadig skeptisk. Der er ikke noget på nuværende tidspunkt, der vil få mig til at sige, at udligningsforslaget ikke er uretfærdigt," understreger borgmesteren.

"Så ja, man kan godt sige, at vi måtte tage tomhændede hjem. Men vi tog først og fremmest derover for at få afleveret vores budskaber så tidligt som muligt, så ministeren er bekendt med vores synspunkter, når forhandlingerne om udligningsforslaget begynder," siger han og fortsætter:

"Jeg er enig i, at vi skal bidrage til udlignen, men absolut ikke i det omfang. At vi skulle være et whisky-bælte om Aarhus er forkert. Lønniveauet i Skanderborg ligger på en 26. plads blandt landets kommuner. Vi er ikke rige. Og med det udspil, der er kommet, så bliver vi den fattigste kommune med det laveste finansieringsgrundlag til tat lave velfærd for vores egne borgere."

Publiceret 10 February 2020 09:00