Hans Jørgen Poulsen, specialarbejder i Entreprenørafdelingen har skiftet rygepausen ud med nye og sundere vaner. Men der er stadig plads til røg blandt kollegaerne i pauserne – nu er den bare kun verbal.

Hans Jørgen Poulsen, specialarbejder i Entreprenørafdelingen har skiftet rygepausen ud med nye og sundere vaner. Men der er stadig plads til røg blandt kollegaerne i pauserne – nu er den bare kun verbal.

Røgfri arbejdstid var katalysator for rygestop

Ved årsskiftet trådte røgfri arbejdstid i kraft i Skanderborg Kommune

røgfri På Entreprenørgården har byrådets beslutning om at indføre røgfri arbejdstid givet anledning til at tilbyde et rygestopkursus for de ansatte, der ønskede hjælp til at kvitte tobakken.

"Når vi som arbejdsgiver beslutter, at der ikke må ryges i arbejdstiden, så synes jeg også, at vi skal hjælpe med at få det til at lykkes," udtaler Entreprenørchef, Jens-Erik Dengsøe, og tilføjer, at en del af rygestopkurset har ligget i arbejdstiden af samme årsag.

En af de medarbejdere, der deltog i rygestopkurset i Entreprenørafdelingen, er den 62-årige specialarbejder Hans Jørgen Poulsen. Han havde røget siden han var 14 år og aldrig tidligere forsøgt at stoppe, men det blev der lavet om på med indførelsen af Røgfri arbejdstid.

"Til at begynde med tænkte jeg: ’Skal politikerne nu til at blande sig i det’? Men det er jo usundt at ryge og til ens eget bedste at holde op, og så er den ikke længere! Jeg er overbevist om, at Røgfri arbejdstid er kommet for at blive, og når jeg ikke længere kan ryge på arbejdet, så giver det heller ikke mening at fortsætte derhjemme," udtaler Hans Jørgen Poulsen, der deltog på kurset sammen med fem andre kollegaer.

Hans Jørgen Poulsen blev røgfri på rygestopforløbet og roser ledelsen i Entreprenørafdelingen for opbakningen:

"Som ryger har jeg følt mig godt behandlet gennem forløbet. Jeg fik de værktøjer, jeg skulle bruge. Der var ingen smalle steder, så det kan man ikke andet end at være tilfreds med. Det giver noget, at rygestopkurset er sammen med dem, man arbejder med. Man kan bedre presse hinanden, motivere hinanden, og ringe op til hinanden, fordi man kender hinanden i forvejen."

Tilbud om rygestopkurser og rådgivning til alle kommunens ansatte Ifølge både Jens-Erik Dengsøe og Hans Jørgen Poulsen er der mange ting, der taler for at afholde rygestopkurser på arbejdspladsen. Som en del af aftalen om Røgfri arbejdstid i Skanderborg Kommune er det da også besluttet, at alle medarbejdere, der ønsker at stoppe med at ryge, tilbydes gratis og fleksibel hjælp og rådgivning hos en uddannet rygestoprådgiver fra Det kommunale Sundhedscenter.

CV

Publiceret 07 February 2020 16:00