"Vi kan jo ikke leve i hver vores lille jordhule, og her ser jeg en masse dygtige folk, som har deres butik under samme tag. Det koncept har jeg beundret hele tiden," siger Maria Garde (tv), som nu er rykket ind i butik Værdig til Anne Bille. Foto: Per Bille

Naturfolk flytter ind hos Værdig på Ry Bytorv

Butikskoncepter skal gentænkes, mener Anne Bille og Maria Garde - og det er de i fællesskab godt på vej med

RY Den hyggelige butik Værdig på Bytorvet i Ry med café, kunsthåndværk, tøj og såmænd en tatovør i baglokalet har igen fået tilført noget nyt: Butikken Naturfolk er flyttet fra Kyhnsvej og et pløkkast op til Bytorvet, hvor Maria Garde og Lasse Chor nu skal være med i fællesskabet hos Anne og Per Bille.

”Det var blevet lidt småt derovre,” siger Maria, da vi mødes bag de store vinduer ud til Bytorvet.

”Og vi skal bo lige her i lyset,” lyder det med et stort smil.

Nyt butikskoncept

Det er en helt ny måde at tænke butikskoncepter på, fortæller Anne Bille, som sammen med gemalen Per overtog butikken i den tidlige sommer sidste år.

"Sådan en formiddag er der jo ikke mange kunder. Så i stedet for at vi trisser rundt i hver vores butik, så kan vi nu passe hinandens forretninger og skabe frihed indimellem, når én har brug for det."

Anne Bille ser også de nytilkomne Naturfolk som et rigtig godt tiltag:

"Det kommer til at skabe endnu mere liv. Vi fik øje på Maria og Lasse og deres produkter og tænkte, at vi rimer helt vildt godt på hinanden. Det ligger alt sammen under den bæredygtige paraply."

Fællesskaber styrkes

Tanken med butik Værdig var at skabe lige præcis den slags fælleskaber, siger Anne.

"Det fællesskab styrker vi ved at samle på gode mennesker, vi kan lege med. Og det gider vi godt med Maria og Lasse."

Maria Garde ser også store muligheder i samarbejdet.

"Vi får vores eget navn Naturfolk på facaden sammen med Værdig. Ry er en jo en lille, men ressourcestærk by, hvor det er vigtigt at tænke i fremtidens butikskoncepter."

Workshops på Bytorvet

Når vejret bliver bedre har de to 'legekammerater' planer sammen med flere andre for Bytorvet lige udenfor døren. Det skal gøres attraktivt, mener Anne Bille.

"Vi skal have skabt læ derude. Torvehallen ovre på den anden side kunne ligge her som en multitorvehal, hvor børnene fx havde mulighed for at kravle rundt. Og Naturfolk kan demonstrere deres produkter udendørs. Når et telt kan hænge på en bjergside i Norge, kan det vel også rejses på Bytorvet i Ry."

Publiceret 06 February 2020 19:00