Der har været stor interesse blandt borgerne i Hørning for at høre om den nye skole. Billedet er fra Jørgen Gaardes 'regeringstid'.

Der har været stor interesse blandt borgerne i Hørning for at høre om den nye skole. Billedet er fra Jørgen Gaardes 'regeringstid'.

Hørning får sin skole - og en ny institution

Venstre har skiftet standpunkt og sikrer en besparelse på 11-14 mio. kr.

Af
Claus Sonne

Hørning På sidste uges byrådsmøde sagde samtlige byrødder på nær Kjeld Jensen (DF) endeligt ja til opførelsen af en ny skole i Hørning. Det skete uden den store debat og uden, at de seks indkomne høringssvar ændrede noget.

Høringssvarene rummede bl.a. et ønske om at øge afstanden fra skolen til nærmeste bebyggelse fra 50 til 80 m. Og et ønske om at gøre byggeriet lavere.

Ja til institution

Skolebyggeriet kommer dog ikke stå alene, men bliver ledsaget af et ny daginstitution, der bliver 11-14 mio. kr. billige end hvis den skulle være opført for sig selv, fordi, kort sagt, et et byggeri er væsentligt billigere end to.

På byrådsmødet i december måtte et skuffet og måbende flertal, der talte alle partiet bortset fra Venstre, ellers sige nej til at høste den store besparelse, fordi Venstre ikke ville være med. Samtlige partier er nemlig bundet af et budgetforlig, der ikke indeholder en aftale om en ny institution, og uden enighed ingen aftale. Dermed så det ud til, at besparelsen på de 11-14 mio. kr. var Men nu har Venstre ændret holdning.

"Vi har aldrig været imod, at vi skulle opføre en institution i forbindelse med, at den nye skole skulle opføres. Men der var nogle ting, vi gerne ville have belyst yderligere. Det er de blevet, og vi har blandt andet fået en større sikkerhed for, at prognoserne for befolkningstilvæksten i Hørning-området holder," siger Jens Szabo (V).

Overilet ja

Som nævnt sagde Kjeld Jensen nej til at bruge penge på en ny skole og institution i Hørning. DF'eren talte om en 'forhastet beslutning'.

"Der mangler infrastruktur i området, når 1080 elever skal køres ud af byen. Tænk jer nu lige om en ekstra gang," lød den forgæves opfordring til byrådskollegaerne.

Omvendt var Søren Nielsen (S) begejstret.

"Det er et fantastisk spændende projekt på en spændende grund. Jeg vil gerne anbefale, at der nedsættes et udvalg, der snakker sammen med borgere i forbindelse med det praktiske ved byggeriet," sagde Søren Nielsen.

Publiceret 05 February 2020 16:30