Torsdag holdt Dorthe Hindborg (S) sin jomfrutale fra Folketingets talerstol. Privatfoto

Torsdag holdt Dorthe Hindborg (S) sin jomfrutale fra Folketingets talerstol. Privatfoto

Jomfrutale i Folketinget: "Jeg glemmer det nok aldrig"

Torsdag i sidste uge var en stor dag for Dorthe Hindborg. Det var nemlig dagen, hvor hun for første gang stod på Folketingets talerstol.

Politik Vi kender alle det der med at være den nye i klassen. Den følelse genopdager den lokale socialdemokrat, Dorthe Hindborg, for tiden hvor hun vikarierer i Folketinget for partikollegaen Jens Joel, der indtil udgangen af februar er på barsel.

Det har udmøntet sig i en masse nye indtryk, og torsdag stiftede hun bekendtskab med endnu en førstegangs-oplevelse, da hun holdt sin såkaldte jomfrutale fra Folketingets talerstol.

Her fremsatte hun et forslag "til lov om ændring af lov om afgift af tinglysning af ejer- og panterettigheder m.v." Og ja, det var sjovere at stå på talerstolen end ordlyden af lovforslaget.

"Jeg glemmer det nok aldrig, for det var en rigtig stor oplevelse. Folketingets talerstol emmer af så meget historie og nostalgi, så derfor fik jeg også et sug i maven, da jeg stod deroppe," siger Dorthe Hindborg til UgeBladte.

"Jeg synes, det gik fint, og der var ingen bemærkninger til lovforslaget. Men inden jeg gik på talerstolen, jokede en kollega fra Nye Borgerlige med, at vedkommende nok skulle lade være med at jorde mig," griner hun.

Efter turen på talerstolen, blev dagens dagsorden fra Folketinget overdynget med underskrifter fra andre politikere, ligesom Dorthe fik mønter, som sædvanen er, når man holder sin jomfrutale i folketingssalen.

Efter turen på talerstolen, blev dagens dagsorden fra Folketinget overdynget med underskrifter fra andre politikere, ligesom Dorthe også fik mønter, som sædvanen er, når man holder sin jomfrutale i folketingssalen.

Efter turen på talerstolen, blev dagens dagsorden fra Folketinget overdynget med underskrifter fra andre politikere, ligesom Dorthe også fik mønter, som sædvanen er, når man holder sin jomfrutale i folketingssalen.

Lærer en masse

Dorthe Hindborg har efterhånden været i gang på sin "nye" post i en måneds tid. Selv føler hun, at hun er kommet godt fra start.

"Der er selvfølgelig en masse nye ting, jeg skal vænne mig til og lære, men heldigvis har folk taget rigtig godt imod mig," understreger hun.

Dorthe Hindborg bruger sin tid i Folketinget ved at sidde i Beskæftigelsesudvalget, Klima- Energi- og Forsyningsudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget, Skatteudvalget, Finansudvalget samt Uddannelses- og Forskningsudvalget. Det gør, at hun har noget at se til.

"Jeg lægger ikke skjul på, at jeg har rigeligt at se til, jeg vil jo gerne have så meget som muligt ud af tiden herinde. Men jeg synes, at folketingsarbejdet er sjovt og spændende. Så derfor går tiden herinde rigtig stærk," siger hun.

Når Dorthe Hindborgs vikariat udløber, vender hun efter planen tilbage til posten som afdelingsformand i Teknisk Landsforbund i Østjylland.

bo

Publiceret 04 February 2020 17:30