Med titlen som Årets Arbejdsplads følger en check på 25.000 kr. Fra venstre er det fra Kamstrup tillidsrepræsentant Anja Borg, direktør Kim Lehmann og medarbejder og indstiller Winnie Ravn og længst til højre formand for 3F Per Christensen. Foto: Kennet Havgaard/3F

Med titlen som Årets Arbejdsplads følger en check på 25.000 kr. Fra venstre er det fra Kamstrup tillidsrepræsentant Anja Borg, direktør Kim Lehmann og medarbejder og indstiller Winnie Ravn og længst til højre formand for 3F Per Christensen. Foto: Kennet Havgaard/3F

Kamstrup kåret som Årets Arbejdsplads

Virksomheden blev udvalgt blandt over 100 indstillede arbejdspladser fra hele landet

Erhverv Kamstrup i Stilling ved Skanderborg blev onsdag eftermiddag kåret som Årets Arbejdsplads 2019 blandt over 100 andre arbejdspladser i Danmark. Titlen blev uddelt på 3F’s erhvervskonference, Vision Danmark.

Kamstrup fremstiller vand- og elmålere og blev hurtigt en af favoritterne til titlen, fordi den stod stærkt på alle bedømmelseskriterier fra samfundsansvar, uddannelse og sundhed til arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og klima.

Firmaet har fordoblet antallet af lærlinge og screenet alle ansatte for ordblindhed. Virksomheden har en skarp miljøprofil og har en miljøgruppe, der inddrager medarbejderne i at spare på energi og vand.

Og så har 14 medarbejdere, som kunne gå på pension, valgt at fortsætte i en seniorordning. Virksomheden har også flexordninger til småbørnsfamilier og et integrationsprojekt med syrere, der bliver uddannet og får en mentor.

Fortjener hyldest

Det fortjener hyldest, mener formand for 3F Per Christensen, som var med i dommerkomiteen.

"Kamstrup er årets arbejdsplads, fordi man her i helt uhørt grad tager hånd om hinanden. Virksomheden tilbyder alt fra tandlæge til frisører til sine ansatte. Og der er talrige eksempler på at man satser på at uddanne og løfte medarbejdere, så de kan udvikle sig gennem et helt arbejdsliv. De ansatte taler alle om at føle sig set. Og derfor fortjener Kamstrup titlen," siger han i en pressemeddelelse.

Kamstrup tilbyder fysioterapi, fitnesscenter, egen tandklinik og frisørordning til sine medarbejdere.

Se film om Kamstrup her

Det var en stolt direktør for Kamstrup og 280 medarbejdere, der modtog prisen.

"Det er en kæmpe cadeau til det engagement og det arbejde, der har været lagt igennem en årrække Det er tilliden i, hvordan vi arbejder sammen. Det er det at skabe en fælles mission om hele tiden at udvikle vores arbejdsplads. Og så skabe en arbejdsplads, der lever for bæredygtighed," understreger direktør Kim Lehmann.

Trækplaster for arbejdskraft

Den prestigefulde pris har også betydning for virksomhedens rekruttering, tilføjer han.

"Det betyder noget, at man kan se, det her er en fantastisk arbejdsplads at være på og de forhold, vi stiller til rådighed. Det er noget af det, der gør, at vi kan få nogle af de bedste medarbejdere og hele tiden kan være med til også at fastholde og udvikle dem til at blive ved med at være nogle af de dygtigste hænder og hjerner, vi har på vores arbejdsplads."

Prisen som Årets Arbejdsplads er en særlig ære, fordi kun virksomhedernes medarbejdere kan indstille arbejdspladsen – ikke virksomheden selv. Formålet med konkurrencen er at fremhæve de virksomheder, medarbejderne er stolte af.

"Den fineste pris"

"Årets Arbejdsplads er i al ubeskedenhed den fineste pris, man kan vinde. For det er de ansatte selv, der indstiller deres arbejdsplads og forsøger at overbevise juryen om, at netop de sammen med deres ledelse har skabt en særlig arbejdsplads.

De indstillede virksomheder blev blandt andet vurderet på samfundsansvar, løn- og arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og sundhed, uddannelse samt klima og miljø

De to andre finalister til prisen var FiberVisions i Varde, der laver fibre til blandt andet bleer og vådservietter, og Saint Gobain/Brdr. Dahl, en VVS-virksomhed i Randers.

bo

Publiceret 29 January 2020 18:07