Hylkes fællesskabsprojekt, 'Mennesker møder mennesker', modtog 50.000 kr. fra Smukfonden. Dermed er der ikke langt, til landsbyen kan realisere projektet, der blandt andet omfatter en skaterbane til de unge. Foto: Anders Boll

Hylkes fællesskabsprojekt, 'Mennesker møder mennesker', modtog 50.000 kr. fra Smukfonden. Dermed er der ikke langt, til landsbyen kan realisere projektet, der blandt andet omfatter en skaterbane til de unge. Foto: Anders Boll

Smukfonden donerer 50.000 kr. til skatebaneprojekt i Hylke

Team Byfornyelse af Hylke er snart i hus med finansiering af projektet 'Mennesker møder mennesker i fællesskab'

Af
Grethe Bo Madsen

Hylke Armene er igen røget i vejret i Hylke, efter at Smukfonden ved Skanderborg Festival Klubs generalforsamling donerede 50.000 kr. til landsbyens byforskønnelsesprojekt, der med denne donation er kommet tættere på målet om at skrabe godt en million kroner sammen, som projekt 'Mennesker møder mennesker i fællesskab' forventes at løbe op i.

"Vi ser frem til et at samarbejde med vores unge om at skabe et fedt udendørs område. Vi oplever, at landsbyens unge trækker sig fra landsbylivet, når de når en vis alder, hvor de begynder at søge mod større byer. Det vil vi gerne gøre op med og skabe muligheder i nærområdet, der også gør Hylke attraktiv for familier med større børn," siger Tina Sønderskov, der er en af initiativtagerne til projektet.

Skatebane for alle

Projektet består blandt andet af nye faciliteter til Hylkes sportsplads herunder et nyt trappeanlæg ned til pladsen med integreret rampe, så tilgængeligheden er i top, samt en skatebane med træer og siddemuligheder, hvor der kan køres på løbehjul, rulleskøjter, skateboard, BMX-cykel og kørestole, og hvor alle skal kunne være med, uanset niveau.

Endelig omfatter projektet også et madpakkehus med grill og en stor terrasse, der forbinder huset med en lege- og aktivitetsplads.

Frivillige trækker igen i arbejdstøjet

Projektet skal gennemføres i samarbejde mellem professionelle, Hylkes unge brugere samt en masse frivillige hænder.

Og frivillige er noget, Hylke har erfaring med. I 2016 smøgede byens borgere ærmerne op og trak i arbejdstøjet, da den nye skolebygning blev bygget i samarbejde med Skanderborg Kommune. De frivillige sørgede også for at ombygge den gamle skolebygning til byens nye multihal.

"En bred vifte af Hylkes foreninger og erhvervsliv har støtte økonomisk. Derudover har vi søgt og fået midler fra Skanderborg Kommunes Landsbypulje. Med Smukfondens donation er vi derfor nu to tredjedele af vejen mod den million, projektet er budgetteret til. Så vi er godt på vej," understreger Tina Sønderskov.

384.000 til velgørenhed

Smukfonden uddelte for I alt uddelte Smukfonden 384.000 kr. ved festivalklubbens generalforsamling, hvor også Mesing blev betænkt.

Mesing Forsamlingshus modtog en donation på 25.000 kr. til arbejdet med at mindske antallet af ensomme borgere og styrke fællesskabet i lokalsamfundet, ikke mindst blandt de unge.

Smukfonden

Ud over Hylkes projekt 'Mennesker møder mennesker i fællesskab' og Mesing forsamlingshus modtog følgende projekter en donation ved Skanderborg Festival Klubs generalforsamling:

 • Kreativt værksted i Esbjerg: 25.000 kr.
 • Venner viser vej og Sproglegestue fra Haderslev: 10.000 kr.
 • Børn og sorg i Aars: 12.000 kr.
 • Musikterapi for børn med hjerneskade i Horsens: 30.000 kr.
 • Projekt Dropzonen i København: 25.000 kr.
 • Vinterlege for udviklingshæmmede i Odder: 50.000 kr.
 • De frivilliges forening i Rebild: 40.000 kr.
 • Weekendcaféen i Aarhus: 27.000 kr.
 • Sårbare samtaler, Aarhus: 15.000 kr.
 • Sommerskolen i Tasiilaq, Grønland: 25.000 kr.
 • Morgenmadscaféen for Hjemløse, København: 50.000 kr.

Publiceret 27 January 2020 11:00