Der åbner en skovbørnehave i Bjedstrup 1. marts. Pressefoto

Der åbner en skovbørnehave i Bjedstrup 1. marts. Pressefoto

6-7 timers udetid dagligt:

Ny naturbørnehave åbner i Bjedstrup

Den 1. marts åbner Naturbørnehaven Bjedstrup og du kan allerede skrive dit barn op nu

Nu er der godt nyt til naturglade forældre og børn i nærheden af Skanderborg og Ry. Et nyt pasningstilbud i Skanderborg Kommune åbner nemlig 1. marts. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Naturbørnehaven Bjedstrup får plads til 20 børn, og de får et skovområde på mere end 3000 m2 at boltre sig på. Basen bliver en eksisterende pavillon 'Granhytten', hvor der er i forvejen er indlagt vand, el og varme.

"Naturbørnehaver er eftertragtede, og vi har fået mange ønsker om at etablere flere pladser i Skanderborg Kommune. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde en ny naturbørnehave i den sydvestlige del af kommunen, og vi forventer især at indskrive børn fra både Ry og Skanderborg, men alle er selvfølgelig velkomen", siger Charlotte Styver, dagtilbudschef i Skanderborg Kommune.

Du kan skrive dit barn op til Naturbørnehaven Bjedstrup via Den Digitale Pladsanvisning på borger.dk.

Udendørs tilbud hver dag

Naturbørnehaven Bjedstrup bliver en selvstændig enhed, som kommer til at ligge i tilknytning til Bjedstrup Skole og Børnehus.

Det giver en række fordele: Mulighed for at benytte skolens faciliteter som f.eks. gymnastiksal og bibliotek.

Der bliver fælles åbning i Børnehuset fra 6.15 til kl. 8.30, hvilket betyder, at pendlere kan aflevere deres børn tidligt. Naturbørnehaven og Børnehaven i Bjedstrup er sammen i tidsrummet 16-17. Børnene har altså udsigt til at være udendørs 6 – 7 timer dagligt.

"Det bliver en naturbørnehave med fast base på en naturgrund og altså ikke en udflytterbørnehave, hvor børnene skal transporteres med bus morgen og eftermiddag. Det giver en fleksibilitet ift. aflevering og afhentning og selvfølgelig flere timer i naturen. Der er basis for sunde, røde kinder, fordi børnene er udenfor stort set hele dagen," siger Lars Søgaard Andersen, skoleleder på Bjedstrup Skole og Børnehus.

Flere undersøgelser viser, at leg i naturen har en positiv effekt på børns motorik, sundhed og læringsparathed.

Fokus på naturbørnehaver

Byrådet besluttede på byrådsmødet i december 2019 at etablere Naturbørnehaven Bjedstrup som en forsøgsordning over to år.

"Den nye naturbørnehave i Bjedstrup kan være med til at afhjælpe det akutte behov for flere børnehavepladser, ikke mindst i Skanderborg og Ry. Samtidig er det en god måde at få flere erfaringer med naturbørnehaver i vores kommune. Hvis efterspørgslen er stor, hvilket vi selvfølgelig håber, vil vi som politikere kigge i den retning sammen med kontraktholderne, så vi i fællesskab kan finde gode løsninger på dagtilbudsområdet," siger Trine Frengler, formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

Natur- og udeliv er en obligatorisk del af alle dagtilbud i Skanderborg Kommune, men deciderede naturbørnehaver er der indtil videre kun tre af af i Skanderborg Kommune – Knudsøhulen i Ry, Græshoppen i Skovby og Elgårdsminde Hørning.

Publiceret 26 January 2020 10:00