Uge 5 er

Uge 5 er "Den sureste Uge, så: Kampagnen opfordrer alle til at fejre de skolepatruljer, de møder på deres vej, f.eks. ved at smile til dem, sige tak eller forkæle dem med kage eller varm kakao i kulden. Foto: Rådet for Sikker Trafik Kristine Bramsen/Studie-E

Skanderborg vil hylde alle skolepatruljerne

Januar og februar er kendt for kulde, regn, slud og mørke. Alligevel står landets skolepatruljer troligt klar ved fodgængerovergangene. Det vil Skanderborg Kommune hylde i uge 5 i forbindelse med kampagnen 'Den Sureste Uge'

Skanderborg Vejret i vintermånederne kan være både bidende koldt og sjaskvådt. Men uanset vejrudsigten sørger skolepatruljerne hver dag for, at deres klassekammerater kommer sikkert over vejen. Det vil Skanderborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring gerne anerkende med kampagnen 'Den Sureste Uge'.

De trodser mørke, træthed og dårligt vejr for at kunne hjælpe andre børn. Derfor vil vi gerne fortælle dem, at deres indsats er vigtig, og den er værdsat.

Jette Schmidt, projektleder ved Skanderborg Kommune

"Skolepatruljernes indsats er med til at højne trafiksikkerheden i områderne omkring skolerne året rundt. De trodser mørke, træthed og dårligt vejr for at kunne hjælpe andre børn. Derfor vil vi gerne fortælle dem, at deres indsats er vigtig, og den er værdsat," siger Jette Schmidt, projektleder ved Skanderborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Flødeboller og store smil

Kampagnen opfordrer alle til at fejre de skolepatruljer, de møder på deres vej, f.eks. ved at smile til dem, sige tak eller forkæle dem med kage eller varm kakao i kulden. Repræsentanter fra Skanderborg Kommune hylder selv skoleeleverne i den kommende uge ved at turnere rundt til de lokale skoler og uddele flødeboller.

"Vi møder op på skolerne for personligt at overrække en lille anerkendelse til børnene. Vejret viser sig fra sin allersureste side lige nu, så de har i den grad fortjent en stor tak for deres indsats," siger Jette Schmidt.

Det, der betyder allermest for skolepatruljerne, er, at de har hjulpet andre i trafikken. Det viser en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever. Her viser tallene også, at ca. ni ud af ti er glade for at være skolepatrulje.

Desværre viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanter, der dytter eller råber ad eleverne. Det er blandt andet denne adfærd, som kampagneindsatsen ønsker at ændre.

'Den Sureste Uge' er en national kampagne.

gs

Publiceret 25 January 2020 11:00