Minas mor har gennem 'KiK Nu!' lært at sætte struktur på hverdagen. Privatfoto

Minas mor har gennem 'KiK Nu!' lært at sætte struktur på hverdagen. Privatfoto

ADHD:

Sparring med ligesindede er guld værd

Frivillige fra ADHD-Foreningen starter til marts en forældregruppe op for forældre til børn med ADHD i alderen 3-9 år i Skanderborg

adhd Senia Bahn og Nathia Elgård fra Skanderborg, der er frivillige i ADHD-Foreningen, starter til marts en forældregruppe op for forældre til børn med ADHD. Målet med gruppen er at samle forældre, der kan dele gode råd og sparre med hinanden om hvilke metoder, der har virket særlig godt for dem.

Senia er selv mor til tre, hvoraf to af dem har en ADHD-diagnose. Hun savner at møde andre ligesindede forældre og synes ikke, der findes nogen åbenlyse tilbud til forældre med ADHD i Skanderborg Kommune.

"Man kan nogle gange føle sig lidt ensom i den her verden. Så det er det der med at opleve, at der er faktisk flere, der står i samme situation som en selv, der har fået os til at ville starte en gruppe," fortæller hun.

Baggrunden for forældregrupperne er de online forældretræningsprogram, 'KiK Nu!', som ADHD-Foreningen har udviklet. Programmet består af 12 moduler á 20 minutters varighed. Modulerne tages med et interval på 5 dage. Mellem modulerne er tanken, at strategierne kan afprøves i familien. Prisen på forløbet kan holdes på 100 kr., fordi Egmont Fonden støtter projektet. Målet med 'KiK Nu!' er, at familier med ADHD eller lignende vanskeligheder får en hverdag med færre konflikter og mere overskud.

I programmet undervises forældrene i strategier til at forebygge konflikter, opbygge barnets selvværd og håndtere hverdagen. Der er desuden fokus på positiv kommunikation, planlægning og struktur, faste rutiner, milde og fair konsekvenser, visualisering og belønningssystemer.

Forældre til børn med ADHD og lignende vanskeligheder er tit på overarbejde for at få dagligdagen til at hænge sammen. Barnets udfordringer kræver, at forældrene hele tiden er på forkant og hjælper barnet med at bevare overblikket i hverdagen og styre uden om konflikter.

Forældregruppen mødes mandag aften i ulige uger fra 19 til 21 i medborgerhuset. Hvis du er interesseret i at deltage i forældregruppen, kan du kontakte Senia på Seniarasmussen@hotmail.com. Du kan desuden læse mere om forældregrupperne på ADHD-Foreningens hjemmeside, www.ADHD.dk/kik-nu.

bo

Publiceret 24 January 2020 10:00