Maria Temponeras har valgt at sige farvel til byrådet for at koncentrere sig om sit civile arbejde. Hun er dog stadig Enhedslistens lokale folketingskandidat. Foto: Christina S. Johansen

Maria Temponeras har valgt at sige farvel til byrådet for at koncentrere sig om sit civile arbejde. Hun er dog stadig Enhedslistens lokale folketingskandidat. Foto: Christina S. Johansen

Exit: Maria Temponeras forlader byrådet

Udskiftning hos Enhedslisten i Skanderborg byråd

Af
Grethe Bo Madsen

Navne Maria Temponeras, som har repræsenteret Enhedslisten de rød-grønne i byrådet siden marts 2017, giver 1. februar stafetten videre til Peter Kjær.

Udskiftningen sker på grund af stigende arbejdspres i Marias civile job. Det kommer ikke til at betyde en ændring i den politiske retning, da Peter vil arbejde udfra den samme rød-grønne linje, som Maria har gjort, nemlig med fokus på akut klimahandling og for social retfærdighed.

"Det er lidt vemodigt. Byrådsarbejdet har været både sjovt og lærerigt, og jeg har været glad for samarbejdet med mine byrådskolleger. Jeg synes virkelig, jeg har formået at sætte et aftryk, så det har været et meningsfyldt arbejde og indsatsen værd," siger Maria til UgeBladet.

Ikke et farvel til politik

Afskeden med byrådet betyder dog ikke et fuldstændig farvel til politik.

"Jeg er stadig medlem af Enhedslisten i Skanderborg, og jeg er også stadig folketingskandidat. Men folketingsvalget er jo et stykke ud i fremtiden," understreger hun.

58-årige Peter Kjær er uddannet økologisk landmand, har været medejer af en helsekostforretning og er senere sprunget til byggebranchen som byggetekniker og kloakmester. De sidste knap 15 år har han været folkeskolelærer på Knudsøskolen.

Peter indtræder på de samme udvalg under byrådet, som Maria sidder i nu, nemlig Miljø- og Planudvalget samt Undervisnings-og Børneudvalget.

Alle medlemmer af Enhedslisten har fortsat mulighed for indflydelse på arbejdet i byrådet ved at henvende sig til Peter Kjær eller til afdelingens bestyrelse. Medlemmer kan også blive en del af byråds-baggrundsgruppen, der følger byrådsarbejdet og kommer med input til det.

Publiceret 23 January 2020 17:12