Betina Nør-Jensen (tv) og Dorte Wilke Juhl får styrket lattermusklerne i hinandens selskab. Samtidig opstår så mange gode synergier, når de to er sammen, at de nu har besluttet at samarbejde arbejdsmæssigt. Foto: Grethe Bo Madsen

Betina Nør-Jensen (tv) og Dorte Wilke Juhl får styrket lattermusklerne i hinandens selskab. Samtidig opstår så mange gode synergier, når de to er sammen, at de nu har besluttet at samarbejde arbejdsmæssigt. Foto: Grethe Bo Madsen

Der findes et liv efter skilsmisse, sorg og krise

Og det kan sagtens være et godt liv, der åbner døre til nye muligheder og nye venskaber. Det er ny duo i klinik Nør et godt eksempel på

Af
Grethe Bo Madsen

Skanderborg Historien om Dorte Wilke Juhls vej til Klinik Nør er trist, men triviel. Det handler om en skilsmisse. Sådan en, som masser af mennesker hvert år må tage favntag med. Det er hårdt og måske også beskidt, og det tærer på både sundhed og humør. Det gjorde det også hos Dorte, der ellers er energisk og glad.

"Det var et kæmpestort chok. Min skilsmisse var vildt voldsom, og jeg gik helt rabundus med stress. Min krop sagde fuldstændig fra. Derfor tænkte jeg, at måske ville det være godt med noget healende massage, og sådan endte jeg på briksen heroppe hos Betina på Ladegårdsbakken," forklarer Dorte.

"Der gik ikke ret lang tid, så gik vi bare vildt godt i spænd sammen. Vi kunne ikke slippe hinanden. Det har ikke bare udviklet sig til et fantastisk venskab, men også ført til, at vi har fået lyst til at arbejde sammen professionelt," fortæller hun.

Januar er højsæson for skilsmisser, og det har sat gang i en ny ide hos de to kvinder. Betina har nemlig også en skilsmisse med i bagagen, og derfor heller ikke er ukendt med det hav af følelser og komplikationer, der følger i kølvandet på sådan en.

"Jeg ved, at der er rigtig mange kvinder, der har utrolig svært ved at komme videre efter skilsmissen. Men der er lys for enden af tunnelen, og vi vil så gerne ud med det budskab, at der altså findes et liv efter skilsmisse, sorg og krise," konstaterer hun.

Et wakeup call

"Men man må gøre noget selv. Vi vil gerne lave et wakeup call til de kvinder og vise dem, hvad det kan udvikle sig til at være i sådan en krise. Hey, det kan faktisk ende op med noget rigtig godt! Det kan åbne døre op for nye veje, nye muligheder og nye venskaber."

Hjælp til selvhjælp

Derfor planlægger Betina og Dorte nu i fællesskab at lave foredrag og workshops for skilsmisseramte kvinder for at give dem inspiration til at komme tilbage på sporet.

"Vi har noget viden og erfaring, som vi meget gerne vil dele ud af. Samtidig har vi begge to været gennem nogle hårde skilsmisser og er kommet videre. Vi ved, at vi også kan hjælpe andre til at komme videre efter en skilsmisse - eller en krise eller et dødsfald. Vi arbejder ikke med det samme, men vi komplementerer hinanden rigtig godt," forklarer de.

Healende blomsterdråber, clairvoyance og hypnose

Betina arbejder som clairvoyant, og hypnoterapeut – altså med hypnose – og laver også healing og massage.

"Jeg holder også foredrag og workshops med meditation og har nogle hold, hvor vi træner og øver meditation og at bruge intuition. Og så holder jeg foredrag om klarsyn og har hold, hvor jeg hjælper folk i gang med livsstilsændringer," fortæller Betina.

Dorte har arbejdet meget med stresshåndtering og har en master i stress-coaching.

"Jeg har også en uddannelse som børne- og ungdoms-coach, og så er jeg registreret Bach-terapeut. Det er sådan noget med dråber, der er udtræk af vilde blomster koncentreret op til 1000 gange. Dråberne bruges til at bringe balance i vores følelsesliv. De går ind og påvirker bestemte føleleser," forklarer Dorthe.

"Tro mig, det har jeg brugt meget til at komme gennem min skilsmisse. Jeg behandler faktisk også rigtig mange med det - det er for øvrigt også godt til dyr."

Dorte har desuden arbejdet meget med konflikthåndtering og NLP, og starter på diplomuddannelse i Nada øreakupunktur til foråret.

"Vi er det eneste sted i Skanderborg, hvor så mange holistiske tilbud er samlet under samme tag. Vi kan supplere hinanden på kryds og tværs. Er man ikke lige til at sidde med nåle i ørerne, så er det måske bedre med hypnose. Vi hjælper folk med at finde ud af, hvad der hjælper dem bedst."

Publiceret 17 January 2020 11:00