Knap 75 Stjær-borgere deltog i Tingstedsmøde i Stjær forsamlingshus, da skolestrukturen blev debatteret. Arkivfoto

Knap 75 Stjær-borgere deltog i Tingstedsmøde i Stjær forsamlingshus, da skolestrukturen blev debatteret. Arkivfoto

Debat:

Stjærskolen er en del af Stjær i udvikling

Marie Hulgård, Mor til skolebørn på Stjærskolen, medlem af skolens trivselsråd

Debat Jeg er tilflytter i Stjær og en af grundene til, at min mand og jeg i sin tid valgte netop denne plet i Østjylland, var blandt andet, at der lå en god og velfungerende skole, hvor vores børn kunne have en tryg, god og fagligt stærk skolegang fra 0. til 9. klasse.

Det var et afgørende parameter for vores valg, og det vil være naivt at tro, at unge børnefamilier, der flytter fra de større byer for at få plads og luft har ændret sig markant på det punkt i de 12 år, der er gået siden vi traf vores valg.

Stjær er vokset, mens jeg har boet der. Der er bygget flere huse, ja hele kvarterer er skudt op og nye er på vej lige nu, mens andre er planlagt et par år ude i fremtiden. Den fantastiske natur der omgiver byen, er blot endnu et plus, som bidrager til både løft i skolens undervisning og generel livskvalitet.

Stjær er i udvikling, og det er en udvikling som er drevet af vores skole, rige foreningsliv, Boldklubben (som i 2018 vandt DGIs DM i foreningsudvikling), visionerne om Kulturkraftværket og en ualmindelig stor gruppe ildsjæle, som skaber trampestier, kogræsserlaug, fredagsbar for alle i byen, skaffer midler til at realisere drømmen om en fælles byhave og meget meget mere. Vi står sammen i Stjær og vi er ikke bange for at drømme stort!

Lige nu drømmer vi om en Stjærskole, hvor vi bevarer 0.- 9. klasse, så vi fortsat er det rigtige valg for mange kommende Stjærborgere. Faktisk ønsker vi at tilbyde vores fantastiske skole til endnu flere elever- både fra andre skoledistrikter i Skanderborg kommune og omegnskommunerne. Vi har en skole med fagligt dygtige lærere, hvor afgangseleverne får rigtig gode karakterer, trives og kommer godt videre på ungdomsuddannelserne. Faktisk er skolen så god, at da alle landets 803 folkeskoler i marts fik opgjort deres karaktergennemsnit, lå Stjærskolen på en 15. plads! Vores lærere og børn skaber høj kvalitet på Stjærskolen, og vi vil rigtig gerne dele den med endnu flere elever, hvilket ville blive muligt, hvis Stjærskolen får lov til at udvide udskolingens 7.-9. klasse til 2 spor. Dermed kan vi være med til at skabe nogle af de ekstra skolepladser, som kommunen har brug for, samtidig med at kvaliteten af tilbuddet er i top!

Skanderborg Kommune har brug for landsbyer i udvikling - og vi er klar i Stjær!

Publiceret 14 January 2020 13:00