Mallinggaard er en oase for børnene i en hektisk hverdag, mener Susanne Ammitzbøll Rasmussen (th), Nethe Øllgaard Kling og Astrid Buhr Broge. Astrids datter Ea (i midten) har glædet sig til at skulle starte på Mallinggaard, når hun til sommer begynder i nulte klasse.

Mallinggaard er en oase for børnene i en hektisk hverdag, mener Susanne Ammitzbøll Rasmussen (th), Nethe Øllgaard Kling og Astrid Buhr Broge. Astrids datter Ea (i midten) har glædet sig til at skulle starte på Mallinggaard, når hun til sommer begynder i nulte klasse.

Tvangsflytning af SFO: "Børnevenligt er det i hvert fald ikke"

Forældrene til børnene på Mallinggaard SFO er gået på barrikaderne for at sikre deres børns åndehul

Af
Grethe Bo Madsen

Skolestruktur "Det er utroligt, at man skal opleve sig selv kæmpe for at bevare en gammel gård, der trænger til en kærlig hånd. Men Mallinggaard er vores børns åndehul i en hektisk hverdag, og vi kan med det nuværende forslag ikke støtte op om at flytte sfo'en ned på Niels Ebbesen Skolen."

Vi må også bare sige, at Skanderborg Kommune i flere år har ønsket at tiltrække børnefamilier. Nu er vi her altså, og det burde ikke komme bag på kommunen, at det er dyrt at finde pladser i skole og daginstitution til vores børn

Susanne Ammitzbøll Rasmussen er en af de forældre, der nu er gået på barrikaderne og kæmper imod Undervisnings- og Børneudvalgets forslag om at flytte Mallinggaard-børnene til en sfo-ordning på Niels Ebbesen Skolen, for at der kan blive plads på Mallinggaard til Columbusskolen og Center Skovby.

"Vi har stor forståelse for, at kommunen har brug for at kigge på skolestrukturen og daginstitutionsområdet, for at se, hvordan de kan skaffe pladser til alle. Men vi må også bare sige, at Skanderborg Kommune i flere år har ønsket at tiltrække børnefamilier. Nu er vi her altså, og det burde ikke komme bag på kommunen, at det er dyrt at finde pladser i skole og daginstitution til vores børn," konstaterer hun.

Over 200 underskrifter imod flytning

Sammen med en gruppe andre forældre til sfo-børn på Mallinggaard står hun bag en underskriftsindsamling, der på knap en uge har fået opbakning. Mandag formiddag har 226 skrevet under. Mange har samtidig benyttet lejligheden til at kommentere på forslaget om at flytte børnene ned til en sfo på Niels Ebbesen Skolen - en sfo, der ikke findes i dag. Af kommentarerne fremgår det tydeligt, at Mallinggaard er en oase, et elsket åndehul og fristed for børnene.

"Mallinggaard er et meget velfungerende fritidstilbud. Derfor har vi også forsøgt at råbe politikerne op med et åbent brev, der ud over at være sendt til samtlige politikere i byrådet også er sendt til de lokale medier," fortæller Susanne Ammitzbøll Rasmussen.

"Vi har fået en del reaktioner tilbage, og kan godt fornemme, at det ikke er en flok enige byrådspolitikere, der står bag forslaget om at flytte sfo'en fra Mallinggaard og heller ikke flytningen af Columbusskolen."

Se på børnenes trivsel

Undervisnings- og Børneudvalget har et konsulentbureau til at regne på de økonomiske konsekvenser af rokaden, hvor Columbusskolen og center Skovby flyttes til Mallinggaard og sfo'en flyttes til Niels Ebbesen Skolen.

"Det bekymrer os, at der kun er fokus på økonomi og ikke også på trivsel. For os forældre handler det om børnenes trivsel og ikke kroner og øre. På Mallinggaard har de et fantastisk afbræk fra de lange skoledage, der fulgte med skolereformen. Vi har svært ved at forestille os, hvordan det bliver, hvis de skal blive på skolen hele dagen uden de muligheder, der i dag er på Mallinggaard. Børnevenligt er det i hvert fald ikke," understreger Susanne Ammitzbøll Rasmussen.

Undervisnings- og Børneudvalgets formand, Trine Fengler (S), oplyser til UgeBadet, at både kommunens egne folk og konsulentvirksomheden COWI regner på de samlede omkostninger til rokaden mellem Columbusskolen, Mallinggaard og Niels Ebbesen Skolen.

Beslutningsgrundlag klar til 5. februar

"Vi håber, de kan have noget klar til os til vores udvalgsmøde 5. februar," fortæller hun.

Udvalget havde i sidste uge møde med repræsentanter for bestyrelsen, medarbejderne og forældrene på Niels Ebbesen Skolen, og udvalgsformanden lægger vægt på, at alle er indstillet på at finde de bedst mulige løsninger.

"Jeg forstår forældrenes bekymring for, at sfo'en flyttes fra Mallinggaard, og vi kan selvfølgelig heller ikke genskabe alle herlighederne fra Mallingaard på skolen. Det er to vidt forskellige ting. Hvordan præcis vi skaber en sfo på Niels Ebbesen Skolen kan vi heller ikke sige noget konkret om endnu, men det bliver et ordentligt tilbud, der er målrettet sfo. Det bliver på ingen måde bare et par klasseværelser, der skal fungere som sfo om eftermiddagen. Der skal etableres en rigtig sfo," understreger hun.

Publiceret 14 January 2020 11:00