Jens Bastrup skifter senest 31. marts til Silkeborg Forsyning, og bestyrelsen i Skanderborg Forsyning skal nu i gang med at finde hans afløser. Arkivfoto: Per Bille

Jens Bastrup skifter senest 31. marts til Silkeborg Forsyning, og bestyrelsen i Skanderborg Forsyning skal nu i gang med at finde hans afløser. Arkivfoto: Per Bille

På jagt efter "vandmand":

Skanderborg Forsyning skal have ny direktør

Efter 10 år ved roret skifter Jens Baastrup Skanderborg Forsyning ud med Silkeborg Forsyning

Senest med udgangen af marts i år forlader Jens Frederik Bastrup jobbet som administrerende direktør i Skanderborg Forsyning og AquaGlobe for at tiltræde som administrerende direktør i Silkeborg Forsyning. En optimistisk men vemodig bestyrelsesformand for Skanderborg Forsyning, Martin Frausing Poulsen, modtog opsigelsen 27. december.

"Det er naturligvis med ærgrelse, at jeg må sende en dygtig direktør videre til naboforsyningen. Vi har haft et fantastisk samarbejde, og jeg er dybt imponeret over den indsats Jens Bastrup og hele organisationen har ydet. Udviklingen af selskabet fra Jens’ ansættelse i 2009 til der, hvor vi er i dag, har været prisværdig, og vandselskabets betydning for lokalsamfundet er noget, som vi kan være stolte af i Skanderborg Kommune," siger bestyrelsesformand Martin Frausing Poulsen i en pressemeddelelse.

Jens Bastrup har været administrerende direktør for Skanderborg Forsyning igennem 10’erne. I løbet af den tid er forsyningen gået fra en udskilt kommunal enhed i 2010 til i dag at være en moderne virksomhed, hvor særligt AquaGlobe er kendt lokalt og i vandbranchen som innovations- og formidlingsfyrtårn.

Stærkt fundament

Den afgående direktør laver skiftet på et tidspunkt, hvor forsyningens virke aldrig har været vigtigere set i forhold til den grønne dagsorden og klimaudfordringerne. Og der bliver derfor en højaktuel og attraktiv stol ledig for en ny direktør for forsyningsselskabet.

"Jens og hans hold har skabt en faglig stærk forsyning, som i partnerskab med private førende vandvirksomheder og vidensinstitutioner og i samarbejde med lokalbefolkningen er en af landets mest innovative forsyninger. Det giver mig ro i maven, at en ny direktør får et stærkt fundament at bygge videre på, så vi fortsat har en sikker drift og kan udvikle fremtidssikrede løsninger for borgerne og vores skønne vandmiljø," understreger Martin Frausing Poulsen.

Et af Jens Bastrups og forsyningens helt store bedrifter er samarbejdet med Skanderborg Kommune om klimatilpasning af kommunens byer.

Skanderborg er en af de kommuner, som er længst med indsatser mod ekstremregn, da man klogt valgte at påbegynde arbejdet med klimatilpasningsplanen allerede tilbage i 2012. Erfaringerne fra projekterne skal nu udbredes til andre kommuner med afsæt i en resultatkontrakt, Skanderborg Forsyning sidst på året underskrev med Region Midt, som har afsat over to millioner kroner til forsyningen og formidlings- og besøgscentret AquaGlobe.

Timingen er rigtig nu

Det er mange og vigtige erfaringer, Jens Bastrup tager med til det godt dobbelt så store forsyningsselskab i Silkeborg.

"Jeg har det selvfølgeligt noget svært med at stoppe i Skanderborg Forsyning, når jeg har været med fra ’fødslen’. Det gør mig meget stolt, at vi sammen er lykkedes med at komme hertil. Det har krævet hårdt arbejde, og jeg skylder en stor tak til alle, der har været med på rejsen. Jeg tager nu afsked med en visionær og aktiv bestyrelse, dygtige ledere og medarbejdere, som i samarbejde med partnere og aktive borgere har ført Skanderborg Forsyning sikkert gennem flere strategiske trin," siger Jens Bastrup, adm. direktør i Skanderborg Forsyning.

Jeg har det selvfølgeligt noget svært med at stoppe i Skanderborg Forsyning, når jeg har været med fra ’fødslen’

"Vores ambition var først at blive en veldrevet forsyning med et godt omdømme, og i 2022 vil vi være Danmarks mest moderne. Her er vi næsten. Derfor synes jeg også, at det er et godt tidspunkt, at jeg tager skridtet videre," understreger han.

Publiceret 08 January 2020 11:30