Dorthe Hindborg (S) har kursen sat mod Christiansborg, hvor hun de næste to måneder er vikar for Jens Joel. Foto: Grethe Bo Madsen

Dorthe Hindborg (S) har kursen sat mod Christiansborg, hvor hun de næste to måneder er vikar for Jens Joel. Foto: Grethe Bo Madsen

Lokal socialdemokrat afløser i Folketinget

Dorthe Hindborg er vikar for Jens Joel i Folketinget fra mandag 6. januar og to måneder frem

Af
Grethe Bo Madsen

Socialdemokraten Dorthe Hindborg fra Stjær får sin debut i Folketinget, når hun fra mandag 6. januar og to måneder frem er vikar for partikollegaen Jens Joel, der har orlov.

"Det føles helt specielt. Jeg er selvfølgelig meget spændt og glad over nu at få den mulighed, men også ydmyg. Det er jo en stor tillid, der bliver vist en, og jeg håber, jeg kan leve op til det," siger Dorthe Hindborg, der er første suppleant for de socialdemokratiske folketingsmedlemmer, der er valgt i Østjyllands Storkreds.

Godt klædt på

I løbet af de to måneder, skal hun blandt andet deltage i det politiske arbejde i Beskæftigelsesudvalget, Klima- Energi- og Forsyningsudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget, Skatteudvalget, Finansudvalget samt Uddannelses- og Forskningsudvalget.

"Det glæder jeg mig rigtig meget til og med min dagligdag som afdelingsformand i Teknisk Landsforbund her i Østjylland, føler jeg mig relativt godt klædt på, da en del af arbejdet har berøring med områder, jeg arbejder med til dagligt. Men Skatte- og Finansudvalgenes områder, det vil være nyt for mig. Det er min klare opfattelse, at det væsentligste arbejde ligger i udvalgene, og jeg håber da at kunne være med til at gøre en forskel og sætte et østjysk aftryk," understreger hun.

"Jeg håber også, jeg når at være med til arbejdet omkring en ny udligningsreform. Det er jo noget, der optager mange her i Skanderborg. Jeg har ingen ordførerposter, så det er nok tvivlsomt, om jeg kommer til at indtage folketingets talerstol, men nu må vi se. Jeg glæder mig helt vildt og er klar til klar til at tage udfordringen op."

Publiceret 08 January 2020 10:00