Kvinden bag kunsten med den lyddæmpnede effekt er aarhusianske Ruth Crone Foster. Pressefoto

Kvinden bag kunsten med den lyddæmpnede effekt er aarhusianske Ruth Crone Foster. Pressefoto

Lyddæmpende kunst på væggene hos team.blue

Aarhusianske Ruth Crone Foster har udsmykket væggene hos Team.blue med 'kunst med et formål', nemlig som lyddæmpning

Skanderborg Medarbejderpleje kan se ud på mange måder, og hos team.blue i Skanderborg tilbyder virksomheden allerede sine ansatte frynsegoder såsom frisør, takeaway og fri fitness.

Senest har virksomheden, der beskæftiger knap 150 medarbejdere på hovedkontoret i Skanderborg, ladet virksomheden udsmykke med kunst, der på én gang er dekorativ og lyddæmpende – og det vækker glæde hos medarbejderne.

Firmaet ArtBoost står bag vægudsmykningen, der fylder godt op på væggene i den to etagers bygning, som team.blue (tidligere Zitcom) flyttede til i 2017, efter endnu en udvidelse af virksomheden, der nu har knap 200 ansatte fordelt på hovedsædet i Skanderborg og en mindre afdeling i Ørestaden i København.

Først valgte HR-afdelingen at lade mødelokaler udsmykke med meget karakteristiske billeder af grafittikunstneren Stine Hviid, og nu har aarhusianske Ruth Crone Foster stået for designet af de i alt 30 dekorative kunstværker, der pryder væggene fra stueplan til 2. sal.

Bedre lyd, bedre arbejdsklima

Det er langtfra en tilfældighed, at team.blue faldt for netop Artboost’s kunstværker, da de er printet på en speciel slags panel, der har en lyddæmpende, såkaldte akustikpaneler.

"Vi er jo en virksomhed, hvor salg og kundeservice fylder meget, så i visse afdelinger taler vi meget i telefon – og nogle taler også højt. Så hvis vi på én og samme tid kunne give vores ansatte noget lækkert at kigge på og samtidig sikre en endnu bedre akustik og dermed forbedre arbejdsmiljøet, ville det jo være helt perfekt. Derfor endte vi med at samarbejde med ArtBoost," siger Bo Brandt, der er HR-chef i team.blue.

Når kunst får en funktion

Hos ArtBoost er netop efterspørgslen efter kunst, der kan mere end bare pynte efterhånden velkendt:

"Vores kunder, som er både er små, mellemstore og helt store virksomheder, vil gerne have at kunsten har en funktion udover bare at pynte, som vi kender det fra ’gammeldags’, klassisk kunst. Derfor fandt vi på at skabe de her kunsttryk på akustikpaneler, så de kan dæmpe noget af den lyd, der naturligvis opstår på en arbejdsplads med mange medarbejdere som for eksempel team.blue," siger direktør i ArtBoost Anders Cederholm.

Det er bevist, at folk påvirkes af deres miljø, og således bidrager dekorative rammer i et arbejdsmiljø også til både øget kreativitet og arbejdsglæde. Derfor var administrerende direktør Stefan Rosenlund heller ikke i tvivl om, at der skulle noget på de hvide vægge, da virksomheden flyttede i 2017. Det gjaldt bare om at finde det helt rigtige:

"Vi er en virksomhed, der er helt afhængige af, at vores medarbejdere præsterer godt hver dag. Derfor skal rammerne være optimale, og der er et fedt arbejdsmiljø bare helt essentielt”, siger han.

Og det gælder lige fra den gode kaffe til omgivelserne, der både skal være flotte og sikre de bedste arbejdsvilkår, som akustikpladerne sørger for.

cns

Publiceret 06 January 2020 18:30