Grethe Bo Madsen er redaktør på UgeBladet. Foto: Sonne

Grethe Bo Madsen er redaktør på UgeBladet. Foto: Sonne

Kommentar:

Sådan opstår politikerlede

Luksusfælden: Uenighed blandt byrødderne koster nu borgerne i Skanderborg op til 14 mio. kr.

Af
Grethe Bo Madsen

Her skal ingen navne nævnes, hverken på personer eller partier, men kære byrødder:

Hvis I undrer jer over, at borgere i al almindelighed har det lidt stramt med lokalpolitik lige nu, og at politikerleden er begyndt af blomstre frem i smørhulskommunen Skanderborg, så hænger det sammen med to ting.

Når I i oktober står frem og præsenterer et budget, hvor der - sådan er det jo - skal spares helt gevaldigt på velfærden i kommunen, og I så nu, bare to måneder senere, på grund af politisk fnidder-mistro til tallene i de foreliggende prognoser ikke kan blive enige om et punkt på en byrådsdagsorden, hvor det er muligt at spare fra 11 og måske helt op til 14 millioner kroner, så bliver vi (undskyld kraftudtrykket) sgu sure.

Det er ynkeligt principrytteri og i værste fald udtryk for en arrogant holdning til borgernes penge.

Ved selv samme byrådsmøde sidder der en flok forældre fra Columbusskolen.

De sidder der ikke for sjov, men fordi deres børns trivsel er i fare. Det er den, fordi I har besluttet, at deres skole skal flyttes væk fra de kendte og trygge rammer.

En nødvendighed, siger I, fordi der ikke er råd til at bruge 30 millioner kroner på en ny børnehave i Skovby, og derfor må deres nye skolebygning, der er indrettet specielt til dem, nu bygges om til en daginstitution.

Beslutningen bygger forhåbentlig på uvidenhed om, hvad så stor en forandring har af konsekvenser for netop den gruppe af børn, der blandt andet har diagnoser som ADHD, autisme, OCD og angst - oftest i kombination.

De 11 til 14 millioner kroner, der kunne være blevet sparet, hvis I ellers havde kunnet blive enige, er et godt stykke på vejen mod de 30 millioner kroner, en ny børnehave i Skovby ville koste.

Det er i al sin enkelthed opskriften på politikerlede.

Kunne I ikke gøre det lidt bedre og bruge juledagene på en ny beslutning?

Publiceret 22 December 2019 11:00