59-årige Kurt Møller er ny mand i formandsstolen for herrernes eliteudvalg i Skanderborg Håndbold. Foto: Per Bille

59-årige Kurt Møller er ny mand i formandsstolen for herrernes eliteudvalg i Skanderborg Håndbold. Foto: Per Bille

Ny eliteformand med klar målsætning

Økonomisk ansvarlighed er øverste punkt på dagsordenen hos Skanderborg-herrer

"Kan økonomien ikke bære, må vi tilpasse ambitionsniveauet og ikke omvendt," siger 59-årige Kurt Møller, ny mand i formandsstolen for herrernes eliteudvalg i Skanderborg Håndbold.

Navnet vækker måske genklang hos nogen, for Kurt Møller har tidligere været meget aktiv i SmukFests ledelse og bestyrelse gennem 14 år.

"Jeg elsker min by. Festivalen og håndbolden er det der gør forskellen på, at Skanderborg er byen Skanderborg og ikke bare en forstad til Aarhus. Så da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at være med til at fremtidssikre Skanderborg Håndbold, så var det umiddelbart ikke så svært at sige ja tak," siger Kurt Møller, der også allerede havde en flig af Skanderborg Håndbold inde under huden.

Søn på SHEA

"Min søn var med på den første årgang, da Skanderborg Håndbold startede SHEA (Skanderborg Håndbold Elite Akademi) op i sin tid. Dengang var jeg med i bestyrelsen for SHEA og jeg fik et godt indtryk af klubben."

Vi kan ikke blive ved med ikke at tjene penge, og så håbe på at det går alligevel

Men ellers har der ikke været meget harpiks inde i Kurt Møllers liv. Til gengæld har der været meget forretningsudvikling og positiv økonomi. Efter at beklædt en række direktørstillinger i fødebranchen købte han i 2007 virksomheden Delika, der siden, via en kombination af hårdt arbejde, fokus på økonomien og sund fornuft, er vokset markant.

Ingen hat i hånden

Den samme recept ser Kurt Møller gerne overført på Skanderborg Håndbolds afdeling for eliteherrer.

"Det udvalg jeg går ind i det her sammen med, kommer ikke med en masse penge og en ambition om at redde det hele selv. Og man kommer heller ikke til opleve os rende rundt med hatten i hånden for at tigge om halve og hele millioner, når sæsonen er ved at være slut. Vi vil have fokus på økonomien løbende og vil justere på fx truppens sammensætning, hvis behovet er der - med respekt for eksisterende kontrakter, selvfølgelig. Hvis ikke der er økonomi til det rette ambitiøse setup, der er lige nu, jamen så må vi justere. Også selv om det i princippet kan koste et par af de løntunge spillere og dermed også i sidste ende på resultatkontoen," siger Kurt Møller, hvis første store mål er at skabe en klub i balance.

"Økonomisk ansvarlighed er regel nummer et i det arbejde vi har sat i gang. Vi har som klub nogle forpligtelser i forhold til medarbejdere der er ansat på en kontrakt. Vi kan ikke blive ved med ikke at tjene penge, og så håbe på at det går alligevel. Klubben har over de sidste sæsoner oparbejdet en ret stor gæld og den model går altså ikke længere," siger Kurt Møller, der i yderste konsekvens ville kunne leve med en nedrykning til 1. division, hvis det er nødvendigt.

Brug for hjælpende hånd

Han er med på, at den sandhed kan gøre ondt på nogen, og derfor opfordrer han også alle med kærlighed til håndbold og Skanderborg om at melde sig under fanerne som sponsorer eller på anden vis bidrage økonomisk.

"Det er nu, at der brug for en hjælpende hånd, så vi kan få stabiliseret økonomien. Alternativet kan let være, at nogen om to år står og siger: 'Det er nu en skam, at vi ikke har et ligahold i Skanderborg'

"Til den tid kan det være for sent," siger den nybagte udvalgsformand, der betoner, at han håber på, at man får redet stormen af og etablere sig som et godt midterhold, der kommer med i slutspillet.

Fokus egne talenter

En af de vigtige brikker i den proces er klubbens egen talent-fabrik, SHEA, som der i endnu højere grad skal profiteres af, hvis det står til Kurt Møller.

"Vi skal blive meget bedre til at udnytte vores unikke ungdomsafdeling og som der postes masser af penge og ikke mindst arbejde i. Vi må på en eller anden måde sikre os, så vi får sat en prop i det hul, hvor BSH og andre af de økonomisk stærke klubber tapper gratis talenter. Det bliver en af nøglerne til, om vi får succes eller ej," siger han.

Fakta

Kurt Møller er godt gift med hustruen Pia, far til to voksne børn og har to børnebørn. Han og hustruen er bosat i Søbyen i Skanderborg og han ejer desuden let økologisk landbrug (Johannesminde) ved Boes. Han kommer med en bred erhvervserfaring og har siddet med i 15 virksomhedsbestyrelser inden for en bred vifte af forskellige brancher. Når han ikke arbejder i sin virksomhed eller slapper af i familiens skød, er han en passioneret jæger og spiller desuden golf når tiden tillader det.

Publiceret 21 December 2019 11:00