Nu bliver naturfagslærere på Voerladegård Skole, Morten Børup Skolen og Mølleskolen klædt på til at undervise eleverne i engineering. Pressefoto

Nu bliver naturfagslærere på Voerladegård Skole, Morten Børup Skolen og Mølleskolen klædt på til at undervise eleverne i engineering. Pressefoto

Engineering på skoleskemaet: 300 elever får et ekstra boost naturvidenskab

18,7 mio. kroner fra Villum Fonden kommer elever på Voerladegård Skole, Morten Børup Skolen og Mølleskolen til gode

skanderborg Design en bygning, der kan modstå et jordskælv eller byg din egen lodrette have.

Den slags opgaver har elever landet over prøvet kræfter med de seneste år gennem programmet engineering, der handler om at arbejde undersøgelsesbaseret med at udvikle løsninger på konkrete virkelighedsnære problemstillinger.

Nu får yderligere 50.000 elever muligheden. Villum Fonden har nemlig bevilget 18,7 mio. kr. til at udbrede den undersøgelsesbaserede undervisningsmetode.

Tre af de skoler, der skal være med i projektet, ligger i Skanderborg Kommune. Det er Voerladegård Skole, Morten Børup Skolen og Mølleskolen.

Perfekt til projektdage

I alt kommer 250-300 elever primært i udskolingen til at prøve kræfter med engineering, som er en undervisningstilgang, hvor eleverne arbejder problembaseret og anvendelsesorienteret med et autentisk problem, som de skal finde deres egen løsning på.

"Vi har projektdage hver uge, hvor vi helliger os et projekt f.eks. inden for det naturvidenskabelige område. Engineering-tankegangen passer perfekt til de projektdage, og den eksperimenterende og virkelighedsnære tilgang kan være med til at skabe endnu mere motivation hos eleverne," siger skoleleder på Mølleskolen Kristian Toft i en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

Løfter naturfagslærere

Bevillingen fra Villum Fonden gør det blandt andet muligt at introducere engineering på alle landets professionshøjskoler samt kompetenceudvikle naturfagslærere i seks kommuner, heriblandt Skanderborg Kommune.

Desuden skal pengene gå til at sikre, at endnu flere elever landet over kan medvirke i Engineering Day, der foregår hvert år i uge 45.

Engineering i skolen er et samarbejde mellem Engineer the Future, Astra, VIA University College og Københavns Professionshøjskole.

jesl

Publiceret 19 December 2019 17:00