Til venstre søstrene Katrine (forrest) og Christine Jensen. Til højre Tobias Pörsti og Morten Østergaard, formand for Radikale. Foto: Sonne

Til venstre søstrene Katrine (forrest) og Christine Jensen. Til højre Tobias Pörsti og Morten Østergaard, formand for Radikale. Foto: Sonne

Partileder overnattede hos kærestepar i Vrold

Morten Østergaards snakkede om Syrienskrigere og social arv

Af
Claus Sonne

På førstedagen af det seneste Folketingsvalg spurgte Radikales leder Morten Østergaard danskerne, om han måtte sove hos dem.

Målet var at komme tættere på vælgerne - og det kom Østergaard i sidste uge på kæresteparret Katrine Jensen på 18 og Tobias Pörsti på 20 år. Morten Østergaard overnattede nemlig hos Katrine, der bor hos sine forældre i Vrold.

Og både før og efter søvnen fik de tre en række gode snakke, der bl.a. udsprang af den kendsgerning, at Katrine både har dansk og filippinsk baggrund, mens Tobias har både dansk og finsk statsborgerskab.

Således er Tobias, der læser filosofi på Aarhus Universitet, bekymret over, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) uden at spørge nogen kan fjerne statsborgerskabet fra en person, som det diskuteres i forbindelse med Syrienskrigerne. Og Katrine, der går i 1. G på Skanderborg Gymnasium, spurgte bl.a. Morten Østergaard om dennes syn på begrebet social arv.

"Vi har fået det ud af det, vi håbede på, nemlig at komme tæt på en politiker. Det er godt, at de ikke glemmer vælgerne," konstaterede Katrine og Tobias, der tog imod Morten Østergaard kl. 20.45 og sagde farvel kl. 8 næste morgen.

Også Morten Østergaard var godt tilfreds med besøget i Vrold.

"For mig handler det om at få en førstehåndsanmeldelse af det politiske arbejde, vi laver. Det giver bare en helt anden indsigt i, hvad der foregår ude i samfundet, når man bevæger sig væk fra Christiansborg," lød det fra Morten Østergard.

Også politisk besøg

Morten Østergaards 'sofa-crashing' kombineres med et besøg i Radikales 10 storkredse, og inden turen gik til Vrold, fik Østergaard en snak med partifællerne og byrådsmedlemmerne Anne Heeager og Tage Nielsen. Emnet var ikke overraskende.

"Vi snakkede om udligningsreformen, som vi skal til at kigge på - og som Anne og Tage ikke er vilde med," fortalte Østergaard.

Publiceret 17 December 2019 18:00